Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Fuerteventura

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Fuerteventura?
alles over Fuerteventura
bezienswaardigheden top 10
Fuerteventura voor beginners
Fuerteventura klimaat & weer
Fuerteventura
Fuerteventura beste reistijd
Fuerteventura reisadvies
Canarische Eilanden startpagina
waar overnachten op Fuerteventura

mooiste dorpjes Fuerteventura
winterzon vakanties
zonkalender Fuerteventura

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Fuerteventura
Fuerteventura wordt weleens complimenteus een stuk woestijn in de Atlantische Oceaan genoemd. Dit op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden is tevens het dunst bevolkte eiland van de Canarische archipel. Dit in combinatie met de uitgestrekte vulkaanlandschappen en prachtige witte stranden maken dit eiland een ideale bestemming voor rustzoekers en strandliefhebbers. Ga hier niet heen voor een fascinerende groene natuur, want die tref je hier niet aan met uitzondering van Oasis Park en enkele palmbomen. Ga hier ook niet heen voor musea, bezienswaardigheden of heftig stappen...want dat heeft Fuerteventura weinig te bieden. Ga hier echter wel heen als je wilt genieten van prachtige woestijnlandschappen zonder de ontberingen van een woestijn. Ga hier ook heen als je wilt overnachten in prachtige hotels, groot en klein, waarbij je nog de ruimte hebt op de stranden. Geen massa's toeristen, maar een goede dosering van menselijke aanwezigheid in een palet van prachtige duinlandschappen. Wil je wel de drukte opzoeken? Ga dan naar één van de meer toeristische eilanden zoals Tenerife of Gran Canaria.

Informatie over plaatsen op Fuerteventura:
Caleta de Fuste
Corralejo
Jandía & Morro Jable

Reizen naar Fuerteventura Gedurende het hele jaar vliegen de Nederlandse chartermaatschappijen tussen Nederland en Fuerteventura. Naast rechtstreekse chartervluchten en lijndiensten vanuit Nederland kun je ook via Madrid met Iberia vliegen.
Wil je tussen de Canarische Eilanden onderling reizen, dan kan dat ook per vliegtuig en veelal tegen redelijke tarieven. Deze vluchten duren ongeveer 30 tot 50 minuten.
Via het water kun je in 80 minuten per draagvleugelboot reizen vanaf Gran Canaria of in zo'n 8 uur per normale veerboot.
Er zijn ook veerdiensten tussen Puerto del Rosario (Fuerteventura) en Arrecife (Lanzarote). Deze veerdienst duurt ongeveer 3 uur.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Fuerteventura is ongeveer 4 uur. Indien er een tussenstop is op Lanzarote zal de totale reistijd zo'n 6 uur bedragen.
Overnachten Zoek je een plek om te overnachten op Fuerteventura? De meeste bedden op Fuerteventura vind je in grote hotels aan de oostkust. Oudere hotels zijn veelal kolossale betonnen bouwwerken, maar sinds er wettelijk nog maar maximaal 3 verdiepingen hoog gebouwd mag worden, zijn er veel nieuwe mooie complexen bijgekomen. De meesten zijn ruim opgezet met mooie exotische tuinen en parken rondom de mooie zwembaden.
In verhouding zijn er een redelijk groot aantal all-inclusive hotels op het eiland. Deze hotels bieden hun gasten alle comfort die zij wensen en in verhouding tot andere Europese bestemmingen zit er ook een groot sport-aanbod in het all-inclusive pakket. Pensions vind je alleen in een aantal kleine plaatsjes en in de hoofdstad Puerto del Rosario. Echte campings kent Fuerteventura niet, maar wildkamperen wordt buiten de bebouwde kom gedoogd (met uitzondering van natuurgebieden).

FUERTEVENTURA AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Reizen in Fuerteventura Het busnetwerk is niet erg uitgebreid en sommige routes worden slechts één keer of enkele keren per dag gereden. Het binnenland is per bus niet bereikbaar.
Huurauto's zijn relatief goedkoop en ook de brandstof is aanzienlijk goedkoper dan bij ons. Let er wel op dat je met gewone auto's de verharde weg niet mag en beter niet kunt verlaten. Huur daar een jeep voor.
Taxi's zijn er voldoende en vind je bij taxistandplaatsen of je kunt ze op straat aanhouden (als groene lamp op het dak brandt). Recepties of conciërges van hotels kunnen ook een taxi bestellen. De tarieven van taxi's zijn door de overheid vastgesteld en ligger lager dan in Nederland.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient een Spaans sofinummer aangevraagd te worden in de eerste maand na aankomst en aansluitend een Residency Permit voor het verblijf na 3 maanden.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Het weer op Fuerteventura is het vrijwel hele jaar aangenaam. In de zomer kunnen er bij een oosten of zuidoosten wind hete dagen voorkomen die veroorzaakt worden door hitte uit Afrika. Temperaturen tot soms boven de 40 graden Celsius, een erg droge lucht en soms wolken van fijn Saharazand kunnen het dan onaangenaam maken. Meer over weer & klimaat van Fuerteventura.
Net als alle andere Canarische Eilanden is het najaar het aangenaamste.
Op de Fuerteventura zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Fuerteventura.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 21 15 6 3 19
Februari 21 15 7 2 19
Maart 22 16 8 1 18
April 22 16 9 1 19
Mei 23 17 9 0 19
Juni 24 19 10 0 20
Juli 26 20 10 0 21
Augustus 27 21 9 0 22
September 27 20 8 1 23
Oktober 25 19 7 1 22
November 23 17 7 3 21
December 22 16 6 4 20
Geld De monetaire eenheid op Fuertaventura (Spanje) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan op veel verschillende plekken op Fuerteventura, vooral in de toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Fooien geven is tegenwoordig vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Fuerteventura is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
2 februari - Nuestra Señora de la Candelaria (in La Oliva)
25 april - Fiestas de San Marcos (in Tiscamanita)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
4 mei - Fiesta de Santa Mónica (in Tefía)
30 mei - nationale feestdag
14 juli - Fiesta de San Buenaventura (in Betancuria)
16 juli - Fiesta del Carmen (in Pto. del Rosario, Morro Jable en Corralejo
7 oktober - Fiesta de la Virgen del Rosario (in Puerto del Rosario)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Fuertaventura wordt Spaans gesproken. In de toeristische gebieden wordt meestal ook Engels en Duits gesproken.
Gezondheid De medische voorzieningen op Fuertaventura zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Fuertaventura is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater. Tanden poetsen met het leidingwater kan wel.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Fuertaventura is 0031
Mobiel bellen op Fuertaventura is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Fuertaventura is er een zeer goede dekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is of met muntgeld.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig. Deze is vaak in supermarkten te koop.
Veiligheid Fuertaventura is een relatief veilig eiland, mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis. Pas ook altijd op met waardevolle bezittingen op het strand. Deze zijn een eenvoudige prooi voor dieven.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Fotograferen van militaire objecten en havens is verboden.
- Fotograferen in musea mag meestal niet met flits
- Topless zonnen waar het niet mag is respectloos
- Fietsen op een normale fiets is lastig vanwege de vrijwel altijd aanwezige vrij sterke wind en de afwezigheid van voldoende fietspaden. Voor getrainde mountainbikers is Fuerteventura echter een echte uitdaging!
- Pas op voor lokale mensen die je voor een veel te lage prijs in een oude bus willen rondleiden. Vaak zijn dit reisjes waarbij je allerlei troep aangeboden krijgt. De lage prijs wordt eigenlijk gesubsidieerd door commissies op de verkoop van producten. Vergelijkbare busreisjes komen in Nederland voor naar o.a. Düsseldorf.
- Naturisme is officieel niet toegestaan, maar wordt wel op veel stranden gedoogd.
- Zwemmen aan Playa de Barlovento is erg gevaarlijk. Dit strand in het zuidwesten is alleen per jeep bereikbaar


 

Tips (zien & doen) - De zondagsmarkt in Antigua vindt elke tweede zondag van de maand plaats. Hier kun je lekker eten, drinken en winkelen. Vergeet niet af te dingen!
- Het maken van lange wandeltochten is zeker de moeite waard. Doe dit wel op goede schoenen en zorg voor voldoende drinkwater voor onderweg.
- Het mooiste strand voor strandwandelingen is Playas de Corralejo. Totaal 8 kilometer lang.
- Op Fuerteventura is een jeepsafari de moeite waard...geen jungle maar wel prachtige tochten over het eiland
- Een populaire excursie is om met de glass bottom boat vanaf Corralejo naar het eilandje Los Lobos te varen. Los Lobos ligt op ongeveer 3 kilometer ten noordoosten van Fuerteventura. Dagelijkse heenvaart is om 10:00 uur; de terugvaart om 16:00 uur
- Oasis Park is een leuk uitje voor jong en oud. Hier wordt een mooie botanische tuin gecombineerd met een dierentuin.
- Fuerteventura is een paradijs voor windsurfers. Aan de oostzijde van het eiland is een vrijwel altijd ideale mix van wind en golven aanwezig. De schitterende zee en de mooie stranden maken het plaatje compleet.
- Liefhebbers van geitenvlees moeten dat zeker hier eens proberen. Het lekkerste geitenvlees tref je in januari en februari aan. Ook de lokale geitenkaas mag als één van de betere kazen wereldwijd gezien worden
- Er worden gedurende de zomermaanden enorm veel lokale feesten (fiesta's) georganiseerd. Vaak met een religieuze achtergrond (ter ere heiligen) en meestal ook groots van opzet. Vraag bij de receptie om de data van feesten tijdens uw verblijf.
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Fuerteventura"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Fuertaventura in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en de Canarische Eilanden
... de naam Fuerteventura betekent sterke wind
... er op Fuerteventura altijd veel zandsculpturen te bewonderen zijn op het strand
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (overdag is het zelden kouder dan 20 graden)
Wintersportbestemming  
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (de mooiste stranden van Europa?)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (sigaretten, benzine, alcohol en parfum zijn goedkoop)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl