Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Hotels

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Tips voor het zoeken en boeken van hotels
Als je ergens een los hotel wilt boeken zonder reis (vlucht, busreis etc.) dan is in 99% van de gevallen internet het ideale medium om een geschikt hotel te zoeken en te boeken. De standaard reisorganisaties hebben vaak extra voorwaarden (minimaal verblijf, alleen te boeken in combinatie met reis), extra kosten (administratiekosten), een beperkt aanbod en meestal is het al lastig om vlak van tevoren te reserveren (of het gaat op aanvraag). Kosteloos annuleren is meestal ook niet meer mogelijk zodra je de reservering hebt gemaakt via een reisbureau.

Vanwege de snelheid, de soepele voorwaarden en het grote aanbod is het boeken van hotelkamers via internet al jaren erg populair. Je kunt meteen zien of iets beschikbaar is en vaak is het mogelijk om te boeken met het recht om tot vlak voor vertrek kosteloos te annuleren. Vaak heb je ook nog eens een hoop extra informatie, foto's en een plattegrond zodat je goed kunt zien waar het hotel ligt.
Kortingen vanwege koersdalingen of teveel lege kamers worden meteen aan de consument doorberekend. Wie heeft er dan nog een reisagent nodig?

Waar kan ik een hotelkamer boeken?
Een aantal grote hotelboekingssites zijn de volgende:

Booking.com
De Nederlandstalige site booking.com bestaat al sinds 1996 en is met een aanbod van meer dan 20.000 hotels in voornamelijk Europa ייn van de marktleiders op het gebied van online hotelreserveringen. Je betaalt de kamer meestal pas ter plaatse en kunt normaal gesproken kosteloos annuleren, vaak nog op de dag van aankomst. Foto's, extra informatie en plattegronden maken deze site af!
Handig is ook de optie om te zoeken naar hotels in de omgeving van een luchthaven, zoals Schiphol of Brussel.
Site: Booking.com

Trivago
Wil je direct de beste aanbieding voor een hotel vinden? Gebruik dan Trivago.nl. Dit is een zogenaamde metasearch site waarbij de prijzen realtime van verschillende hotelaanbieders vergeleken wordt. De site is gebruiksvriendelijk en leidt haar bezoekers heel snel naar de beste hoteldeals. Steeds meer mensen gebruiken Trivago naast of zelfs in plaats van Booking.com
Site: Trivago.nl

Accorhotels
Deze Franse keten heeft meer dan 4000 hotels wereldwijd in alle prijsklassen, soorten en maten. Bekende namen van Accor zijn onder andere Ibis, Mercure, Novotel en Sofitel. De budgethotels Etap Hotels en Formule 1 kennen velen als goedkope mogelijkheid om langs snelwegen te overnachten onderweg naar hun vakantiebestemming. Andere merken zijn SuiteHotel (ideaal voor mensen met kinderen), Lucien Barriere en Pullman.
Site: Accorhotels

Expedia.nl
Voor veel regelmatige reizigers een begrip als het gaat om het boeken van hotels. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Hotels.com, maar Expedia heeft vaak eigen tarieven en vooral de Expedia Special Rates zijn interessant. Hierbij krijg je relatief hoge kortingen bij hotels waar Expedia een speciaal contract mee heeft. De korting wordt dus direct aan de reiziger doorberekend. Let bij het boeken wel goed op de annuleringsvoorwaarden, want bij Expedia is annuleren meestal niet kosteloos. Boekingen tegen de Expedia Special Rates is met volledige vooruitbetaling.
Site: Expedia.nl