Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Stedenreizen

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Stedenreizen
Een stedentrip is een uitstekende manier om op een leuke manier kennis te maken met de mooiste en gezelligste steden in binnen- en buitenland. Een dagtripje is vaak te kort om een stad te leren kennen en zeker als je wat verder van huis gaat is het de moeite niet om op ťťn dag een stad te bezoeken. Steden die voor toeristen interessant zijn bieden daarom vrijwel altijd een gevarieerd aanbod van hotels. Zeker de grotere steden in Europa hebben vaak een aanbod dat varieert van hip en modern tot klassiek en van goedkope budget hotels tot luxe vijfsterren hotels.

Populaire bestemmingen
Heel veel steden zijn geschikt als bestemming voor een stedentrip. Welke stad het beste bij je past hangt helemaal af van je wensen, je budget en hoe lang je kunt/wilt gaan.
Leuke steden op maximaal 4-5 uur rijden zijn bijvoorbeeld Maastricht, Antwerpen en Brugge voor de bourgondiŽrs onder ons. Voor shop-a-holics zijn DŁsseldorf en Parijs de beste steden op rijd-afstand. Wie op zoek is naar kunst en cultuur kan goed terecht in Keulen en toch ook ook ons eigen Amsterdam.
Voor een weekendje romantiek zijn steden zoals Parijs, VenetiŽ en Florence al jarenlang topbestemmingen. Voor te winkelen ga je vooral naar Londen, Parijs, Milaan en New York en voor een tripje naar de oudheid ga je naar Rome en Athene.
Een overzicht van alle populaire bestemmingen vind je hier

Waar je op moet letten als je een stedentrip boekt
Wie een stedentrip boekt moet een aantal dingen in de gaten houden. Wij geven een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:
- het weer is geen onbelangrijke factor als je naar een bepaalde stad wilt reizen. Hartje zomer naar Sevilla is veel te warm en in de winter is Moskou een diepvrieskist. Bekijk daarom altijd de relevante klimaatinformatie op bijvoorbeeld klimaatinfo.nl voor je een stedentrip boekt.
- voor sommige bestemmingen heb je een visum nodig. Via bijvoorbeeld visumdienst kun je kijken of je een visum nodig hebt.
- vliegen met prijsvechters kan een stuk voordeliger zijn dan met de duurdere lijndiensten, maar kijk vooraf goed naar welke luchthaven er bevlogen wordt. Als de bestemmingsluchthaven tientallen kilometers verder ligt dan waar de premium luchtvaartmaatschappij op vliegt dan kan het door hogere taxikosten nog een duur grapje worden
- doe een goede prijsvergelijking. Een losse hotelkamer en losse tickets boeken kan voordeliger zijn dan een pakket-stedenreis boeken. Een beetje speurwerk op internet kan al snel tientallen tot honderden euro's schelen. Boekingssites zoals Booking.com hebben vaak hotelkamers in de aanbieding, zeker als je meerdere nachten aaneengesloten boekt.
- als je met de auto naar een grote stad gaat, houdt dan rekening met beperkte parkeerplaatsen. Beter is om te kijken of het hotel parkeermogelijkheden biedt, al dan niet tegen betaling.
- ontbijten is vaak een erg dure aangelegenheid, zeker op duurdere bestemmingen. Kijk daarom of ontbijt al dan niet inbegrepen zit en wat het eventueel kost
- een hotel aan drukke (stations)pleinen en straten kan ook betekenen dat het erg gehorig kan zijn door geluid vanaf straat. Zeker als je in een hotel zonder airconditioning verblijft in de warme zomermaanden en je je raam open wilt doen kan het onaangenaam lawaaierig worden

Zo boek je zo goedkoop mogelijk
- de kamerprijzen zijn vaak afhankelijk van vraag en aanbod. Vroeg boeken kan voordeliger zijn, zeker in drukbezochte steden en populaire hotels. Soms kan het wachten op een lastminute aanbieding echter voordeliger zijn, kortingen tot 75% zijn dan soms mogelijk
- vergelijk de officiŽle sites en de grote boekingssites zoals Booking.com. De officiŽle hotels bieden soms leuke lastminutes of rackrates aan.
- hotels die vooral gericht zijn op zakenreizigers hebben in het weekeinde meestal lagere tarieven dan doordeweeks. Voor hotels die zich richten op toeristen ligt dat vaak juist andersom. Een vijfsterrenhotel kan daarom in het weekend goedkoper zijn dan een driesterren hotel. Vaak zijn dat soort hotels minder romantisch of sfeervol, zeker als het om hotels van de grote ketens gaat
- sommige luchtvaartmaatschappijen gooien van tijd tot tijd een groot aantal vliegtuigstoelen in de aanbieding. Als je niet te kieskeurig bent wat betreft bestemming en reisperiode kun je dan voor zeer aantrekkelijke prijzen vliegen
- vermijd steden op het moment dat er een groot evenement is. De kamerprijzen liggen dan hoger.
- vergelijk de vliegtickets van meerdere aanbieders.

Stedentrips-aanbieders
Wie een compleet pakket wil boeken (vlucht, treinreis of busreis + hotel + eventueel transfer + eventuele excursies) kan terecht bij de volgende aanbieders van stedenreizen:

Een overzicht van populaire ťn minder bekende bestemmingen vind je hier.