Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Fuerteventura / Corralejo

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Corralejo?
alles over Corralejo
Corralejo klimaat & weer
beste reistijd voor Corralejo
winterzon vakanties
zonkalender Corralejo

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Corralejo
Correlajo is de meest populaire badplaats van Fuerteventura. Het hele jaar door heerst is er wel wat te beleven. In de zomermaanden bestaat het publiek vooral uit Britse toeristen die voor het strandleven komen. Het uitgaansleven is dan ook met name in deze periode de moeite waard. Na september neemt de gemiddelde leeftijd van de toeristen toe waardoor er wat minder te beleven valt. Er is dan echter ook sprake van een toename in het aantal bezoekers dat niet direct voor de zon komt maar wel om te surfen. Corralejo staat dan ook bekend als een uitstekende plek om te windsurfen of kitesurfen. Er is vrijwel altijd sprake van voldoende wind en ook golfslag is er langs de grote stranden ten oosten van Corralejo voldoende aanwezig. De surfers zorgen ervoor dat het buiten het hoogseizoen niet inkakt in de bars. Corralejo bestaat niet alleen uit hotels en winkelcentra. Het noorden van de plaats bestaat uit een aantal autovrije straten waar gezellige pleintjes tussen verstopt zitten. Dit is één van de betere plekken op het eiland om lekker uit te gaan eten zodra de zon onder is gegaan.

Reizen naar Corralejo Vrijwel iedereen die naar Corralejo reist doet dat per vliegtuig. Vanuit Nederland, België en de grensvliegvelden in Duitsland is er een ruim aanbod van vluchten naar Fuerteventura. Vanaf het vliegveld reis je binnen een uur naar Corralejo.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Fuerteventura is ruim 4 uur. Indien er een tussenstop is op Lanzarote zal de totale reistijd zo'n 6 uur bedragen.
Overnachten Corralejo is de grootste badplaats van Fuerteventura. Het aanbod van accommodaties loopt enorm uiteen wat betreft luxe, grootte, ligging en prijzen. De meeste grotere hotels liggen aan de oostkant van Corralejo. Hier zijn ook momenteel nog bouwwerkzaamheden gaande. Uniek wat betreft ligging zijn de twee hotels van de Riu-keten. Riu Palace Tres Islas en Riu Oliva Beach liggen midden in het natuurpark Parque Natural de Corralejo met een fantastisch uitzicht over strand en zee.
Reizen in Correlejo Binnen Corralejo rijden er bussen en taxi's. Taxi's zijn er voldoende en vind je bij taxistandplaatsen of je kunt ze op straat aanhouden (als groene lamp op het dak brandt). Recepties of conciërges van hotels kunnen ook een taxi bestellen. De tarieven van taxi's zijn door de overheid vastgesteld en ligger lager dan in Nederland.
Om naar de grote stranden te reizen is de loopafstand te groot. Je zult gebruik moeten maken van een huurauto, bus, taxi of pendeldiensten die door sommige hotels aangeboden worden.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Corralejo heeft net als het hele eiland Fuerteventura te maken met een zacht en droog klimaat. Hoewel er met name in de wintermaanden altijd wel kans is op bewolking, is de kans dat dit leidt tot serieuze regen vrij klein. De beste reistijd voor Corralejo is van mei tot half oktober, omdat dit de warmste en meest zonnige periode is. In Corralejo is er vrijwel altijd sprake van wind langs het strand, waardoor de plaats vaak goede omstandigheden biedt om watersporten te beoefenen waarbij er wind nodig is zoals kitesurfen.
Meer over het weer & klimaat van Corralejo.

Net als alle andere Canarische Eilanden is het najaar het aangenaamste.
Op de Fuerteventura zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Corralejo.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 21 15 6 3 19
Februari 21 15 7 2 19
Maart 22 16 8 1 18
April 22 16 9 1 19
Mei 23 17 9 0 19
Juni 24 19 10 0 20
Juli 26 20 10 0 21
Augustus 27 21 9 0 22
September 27 20 8 1 23
Oktober 25 19 7 1 22
November 23 17 7 3 21
December 22 16 6 4 20
Geld De monetaire eenheid op Fuertaventura (Spanje) is de euro (€). Er zijn meerdere plekken waar je geld uit een geldautomaat kunt halen.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Uitzonderingen vormen kleine winkeltjes en restaurants.
Fooien Fooien geven is vrij gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.
Tijdsverschil Op Fuerteventura is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
2 februari - Nuestra Señora de la Candelaria (in La Oliva)
25 april - Fiestas de San Marcos (in Tiscamanita)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
4 mei - Fiesta de Santa Mónica (in Tefía)
30 mei - nationale feestdag
14 juli - Fiesta de San Buenaventura (in Betancuria)
16 juli - Fiesta del Carmen (in Pto. del Rosario, Morro Jable en Corralejo
7 oktober - Fiesta de la Virgen del Rosario (in Puerto del Rosario)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal De officiële taal in Corralejo is Spaans. Omdat het vooral een badplaats is wordt er bijna meer Engels dan Spaans gesproken. Het bedienend personeel heeft over het algemeen ook geen moeite om Duits te spreken.
Gezondheid De medische voorzieningen op Fuertaventura zijn goed. Er zijn voldoende artsen, apotheken en EHBO-posten. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht op Fuertaventura is aanzienlijk hoger dan in Nederland. In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk dan in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, in de wintermaanden iets lager dan bij ons in de zomer. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater. Tanden poetsen met het leidingwater kan wel.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Fuertaventura is 0031
Mobiel bellen op Fuertaventura is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar op Fuertaventura is er een zeer goede dekkingsgraad.
Bellen vanuit een straattelefoon kan met een telefoonkaart (teletarjeta telefónica), die volop verkrijgbaar is of met muntgeld.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Soms kan 110 volt voorkomen en is er wel een adapter nodig. Deze is vaak in supermarkten te koop.
Veiligheid Fuertaventura is een relatief veilig eiland, mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis. Pas ook altijd op met waardevolle bezittingen op het strand. Deze zijn een eenvoudige prooi voor dieven.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - parkeerplek is beperkt langs de stranden. Een parkeerboete is hier zo opgelopen
- pas op met het kopen van elektronica, de leuke aanbiedingen lijken vaak mooi maar vaak gaat het om overjarige modellen.


 

Tips (zien & doen) - het strandleven speelt zich vooral af op Grandes Playas, een enorm strand- en duingebied met prachtig wit/geel zand
- in de haven van Corralejo vind je nog traditionele vissersbootjes
- relaxed van het strandleven genieten doe je aan Playa los Clavellinas. De daarbij gelegen Waikiki Bar is zowel overdag als 's avonds een sfeervolle hangout voor jong en oud
- het oude centrum van Corralejo is een ideale plek om 's avonds sfeervol uit te gaan eten
- de hoofdstraat van Corralejo is een verzameling van horecagelegenheden en winkels
- voor waterpret in zwembaden en op glijbanen moet je bij BAKU Waterpark zijn
- een mooi winkelcentrum is Centro Comercial "El Campanario"
- op korte rij-afstand liggen de dorpen La Oliva, El Cotillo en Lajares. Alledrie de moeite waard om een uitstapje naartoe te maken
- El Jable is een natuurpark waarbij je lange wandelingen door zandduinen kunt maken
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Corralejo"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura

 

Wist je dat... ... sigaretten en sterke drank in de winkels op Fuertaventura in het algemeen goedkoper zijn dan in de tax free shops van Nederland en de Canarische Eilanden
...
Corralejo dé windsurfplek van Fuerteventura is
... waterpark BAKU in de wintermaanden gesloten is
... je in een half uur vanuit Corralejo naar Playa Blanca op Lanzarote kunt varen
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (de wind maakt het soms wat te fris)
Wintersportbestemming  
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden (prachtige zandstranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl