Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Vakantie / Reis- & annuleringsverzekering

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer over reisverzekeringen:
uw link hier?

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Reisverzekeringen
Het aantal mensen dat een reisverzekering afsluit is laag: vaak gaan mensen onverzekerd op vakantie en komen in het geval van schade van een koude kermis thuis. Bijvoorbeeld in het geval dat een koffer kwijtraakt op een vlucht, dan is de vergoeding die de luchtvaartmaatschappij beperkt en dekt in de meeste gevallen niet de werkelijk geleden schade. De waarde van een volle koffer is vaak 2x zo hoog als de vergoeding die ervoor betaald wordt in het geval van verlies.
Naast geleden materiŽle schade als gevolg van vermissing, vernieling of diefstal zijn er nog meer redenen om een reisverzekering af te sluiten:
- Medische kosten kunnen in het buitenland hoger liggen dan in Nederland. Vaak dekt een standaard ziektekostenverzekering de extra kosten niet en is een eventuele operatie in het buitenland onbetaalbaar. Vooral als je naar Amerika op vakantie gaat is dit vaak een issue.
- Allerlei kosten naar aanleiding van een ongeval, ziekte of dood
Niet genoten vakantiedagen worden normaal gesproken niet gedekt door de reisverzekering

Welke reisverzekering is het beste voor mij?
De voorwaarden en dekkingen zullen per verzekering en maatschappij verschillend zijn. Wij kunnen geen advies geven welke verzekering wel of niet goed is. Hoewel het een massaproduct is, moet er wel goed gekeken worden naar de persoonlijke situatie en wensen. Dat kan alleen degene die de verzekering afsluit eventueel in samenwerking met een tussenpersoon.
Via reisverzekeringkorting.nl krijg je 10% korting op reisverzekeringen van Mondial Assistance, de grootste aanbieder ter wereld.

Kortlopend of doorlopend?
Mensen die 1 of 2 keer per jaar naar het buitenland op vakantie gaan zullen volstaan met een kortlopende reisverzekering, tenzij de verblijfsduur erg lang is. Vergeet niet dat BelgiŽ en Duitsland ook buitenland is (grensbewoners!). Mensen die regelmatig naar Duitsland of BelgiŽ gaan moeten daar goed rekening mee houden.
Voor grensbewoners en mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan is het meestal aantrekkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Gewoon alles in ťťn keer regelen, jaarlijks premie betalen en er verder niet naar om hoeven kijken.
Een doorlopende verzekering dekt meestal een verblijf van 3 maanden of 6 maanden aansluitend in het buitenland. Indien je voor langere tijd naar het buitenland gaat of er gaat werken, zul je daar een aangepaste verzekering voor af moeten sluiten.

Tips over reisverzekeringen
Wie meer wil weten over reisverzekeringen en handige tips wil lezen kan terecht op Reisverzekeringen Blog. Professionals schrijven op dit leerzame blog alles over reisverzekeringen. Ook de website Alles over Vakanties biedt veel informatie, tips en nieuws over reisverzekeringen. Bekijk alles over reisverzekeringen. Wie gaat zoeken op internet die vindt ook verschillende vergelijkingssites waar je een overzicht voor de beste reisverzekering kunt vinden.

Annuleringsverzekeringen
Veel mensen realiseren zich niet dat ze een vakantie niet kosteloos kunnen annuleren, ook niet in het geval van scheiding, ziekte, zwangerschap, werkloosheid of zelfs overlijden. Bij annulering vlak voor vertrek of zelfs na vertrek zijn de kosten meestal 100%, tenzij er andere annuleringsvoorwaarden gelden of er na boeking een negatief reisadvies afgegeven wordt voor de betreffende bestemming. Om een eventuele financiŽle strop als gevolg van annuleren te voorkomen, is er een annuleringsverzekering. Deze dekt annuleringskosten die zich voordoen bij annulering van een reis. Er zullen wel voorwaarden gesteld worden: annulering als gevolg van "ik heb geen zin meer" of "ik vind de vakantie eigenlijk toch te duur" zal niet gedekt zijn, annulering als gevolg van vervelende omstandigheden (dood, ziekte, werkloosheid, vastgestelde zwangerschap na boeking) zijn wel gedekt.
Net als bij reisverzekeringen heb je annuleringsverzekeringen doorlopend en kortlopend. Vanwege de vrij hoge premie (percentage van reissom) bij een eenmalige annuleringsverzekering is het veelal interessanter om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Daarbij wordt een vaste premie per jaar betaald. Let wel op: vaak is er een limiet aan de reissom per persoon!