Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Fuerteventura / Jandía & Morro Jable

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Jandía & Morro Jable?
alles over Jandía
alles over Morro Jable
Jandía klimaat & weer
Morro Jable klimaat & weer
winterzon vakanties
Fuerteventura lastminutes
Fuerteventura zonkalender

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Jandía & Morro Jable
Jandía en Morro Jable zijn twee dorpen die inmiddels helemaal in elkaar verweven zijn. Het is niet eenvoudig im de exacte grens aan te geven waar het oorspronkelijke vissersdorp Morro Jable overgaat in het toeristische Jandía. Badplaats Jandía leeft vrijwel geheel op strandliefhebbers. De plaats is vernoemd naar de stranden van Jandía (Playas de Jandía). Langs Jandía ligt een kilometers lang zandstrand waar mensen met en zonder kleding zonnen, zwemmen en aan watersport doen. Naast het grote strand bestaat Jandía eigenlijk vrijwel alleen maar uit hotels, vakantiewoningen, appartementen, winkels en horecagelegenheden. Voor authenticiteit moet je in de direct ten westen van Jandía gelegen plaats Morro Jable zijn. Dit is van oorsprong een vissersdorp dat inmiddels wel een duidelijk toeristisch karakter gekregen heeft. Zodra je het hart van Morre Jable achter je laat liggen kom je vanzelf in wat nauwere straatjes terecht waar witte huisjes een karakteristiek beeld geven. Morro Jable is zowel onder toeristen als locals erg populair. dat komt allereerst door de sfeervolle restaurants die direct aan zee op een perfecte locatie liggen voor een romantisch diner. Direct daarachter vind je een tweetal winkelstraten waar het winkelaanbod niet alleen op toeristen gericht is.

Reizen naar Jandía Vrijwel alle toeristen die naar het schiereiland Jandía reizen doen dat met het vliegtuig. Vanuit Nederland, België en Duitsland is er keuze uit meerdere vluchten per week naar de internationale luchthaven van Fuerteventura. Vanuit Nederland wordt er door zowel Transavia.com als ArkeFly gevlogen op Fuerteventura. Soms is er een tussenstop ingelast tijdens de vlucht.
Vanaf het vliegveld rijdt je in ongeveer een uur naar de accommodaties in Jandía en Morro Jable. Het is ook mogelijk om per veerboot naar Morro Jable te varen. Vanuit Gran Canaria is er een veerdienst die vertrekt vanuit Las Palmas.
Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Fuerteventura is ruim 4 uur. Heb je een tussenlanding op bijvoorbeeld Tenerife of Lanzarote dan kan de totale reistijd oplopen tot zes uur of meer.
Overnachten Het toerisme op Fuerteventura is ooit op het schiereiland Jandía ontstaan op de plek waar nu het dorp Jandía ligt. Er is vooral sprake van grotere hotelcomplexen die vooral langs de Avenida de Saladar staan. Let erop dat de meeste hotels en appartementencomplexen door deze drukke weg van het strand gescheiden zijn. Tussen Jandía en Morro Jable liggen er een paar hotels die wel vrijwel direct aan het strand liggen. In dit deel van Fuerteventura overheersen de all-inclusive formules, waardoor het in de bars en restaurants wat minder druk kan zijn.
Reizen in Jandía

De plaats Jandía is langgerekt waarbij de afstand tot het strand zelden meer bedraagt dan enkele honderden meters. Als je niets in de omgeving wilt bekijken dan kun je vrij veel te voet doen in Jandía. Hetzelfde geldt voor Morro Jable waar het centrum ook goed te belopen is. Voor het reizen tussen de twee tegen elkaar aangelegen plaatsen kun je gebruik maken van de wandelboulevard die je vanuit het westen van Jandiá rechtstreeks tot het hart van Morro Jable brengt. Houd er wel rekening mee dat er wat hoogteverschillen in deze route zitten. Wie geen zin heeft om te lopen die kan gebruik maken van de vele taxi's die hier rondrijden. Ter hoogte van Centro Comercial Casa Atlantica in Jandía zit de taxistrandplaats. Taxi's rijden op een taximeter om het tarief te bepalen.

Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet je je kunnen legitimeren.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat De beste reistijd voor een vakantie in Morro Jable of Jandia is van mei tot en met oktober. Dankzij de ligging aan de zuidkant van Fuerteventura heb je zowel in Jandía als in Morro Jable minder wind staan. Dat zorgt ervoor dat er wat betreft strandweer hier de beste condities van heel het eiland te vinden zijn. Vrij weinig wind, het meeste zonuren en de hoogste temperaturen maken van Jandía en Morro Jable een waar paradijs voor strandliefhebbers. De hotels zijn vaak ook op zo'n manier gebouwd dat de zwembaden beschut liggen, waardoor je langer aan het water kunt vertoeven. Regendagen zijn vrij zeldzaam in de zomer. In de wintermaanden kan er wel eens een buitje vallen. Je hoeft echter niet bang te zijn om een zwaar verregende week te hebben in Jandía of Morro Jable.
Meer over het weer & klimaat van Jandía.

Op de Fuerteventura zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Morro Jable of Jandía.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 20 14 7 5 19
Februari 21 14 7 5 18
Maart 22 15 7 4 18
April 23 15 8 2 18
Mei 24 16 9 1 19
Juni 26 18 9 1 20
Juli 26 19 9 0 21
Augustus 28 20 9 0 22
September 29 21 8 1 22
Oktober 28 20 7 3 22
November 24 18 7 5 21
December 21 16 6 5 20
Geld In Jandía en Morro Jable betaal je gewoon met de euro (€). Geld pinnen kan op diverse plekken en creditcards worden over het algemeen goed geaccepteerd.
Fooien Geef in restaurants en bars een fooi van vijf tot tien procent. Hetzelfde geldt voor taxichauffeurs. Kamermeisjes geef je één of twee euro per dag.
Tijdsverschil Op Fuerteventura, dus ook in Jandía en Morro Jable, is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Driekoningen (nationaal)
2 februari - Nuestra Señora de la Candelaria (in La Oliva)
25 april - Fiestas de San Marcos (in Tiscamanita)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
4 mei - Fiesta de Santa Mónica (in Tefía)
30 mei - nationale feestdag
14 juli - Fiesta de San Buenaventura (in Betancuria)
16 juli - Fiesta del Carmen (in Pto. del Rosario, Morro Jable en Corralejo
7 oktober - Fiesta de la Virgen del Rosario (in Puerto del Rosario)
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Spaans is de officiële taal in Jandía en Morro Jable. In deze regio barst het echter van de Duitse toeristen waardoor de kans erg groot is dat je op een terras in het Duits aangesproken wordt in plaats van in het Spaans. Engels wordt hier over het algemeen ook goed gesproken, maar Duits komt aanzienlijk meer voor.
Gezondheid Wie medische zorg nodig heeft die kan terugvallen op meerdere artsen die Duits en vaak ook Engels spreken. In Jandía zijn er meerdere medische centra.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater. Tanden poetsen met het leidingwater kan wel.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Fuertaventura is 0031
Mobiel bellen op Fuertaventura is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft, maar in Jandía en Morro Jable is er een zeer goede dekkingsgraad.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Normaliter passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Veiligheid Vanwege aflandige wind kan de stroming in zee soms gevaarlijker zijn dan die lijkt. Ook de zon is een risicofactor vanwege de hoge zonkracht, vooral in de periode april tot en met september.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - als je de onverharde wegen rondom Jandía en Morro Jable wilt verkennen kun je beter een vierwielaangedreven terreinwagen huren
- het weer kan in de bergen zomaar onverwacht omslaan


 

Tips (zien & doen) - vis eten doe je in Morro Jable. Het mooiste uitzicht heb je vanaf La Laja dat bekend staat om haar uitstekende assortiment aan verse vis
- wie zelf vis wil bereiden die kan de vis het beste kopen bij het wiswinkeltje in de haven van Morro Jable
- Faro del Matorral is de vuurtoren van Jandía die fotogeniek in de vlakke duinen van Jandía staat
- het zestien meter lange skelet van een potvis is een plek waar men 's avonds tegen zonsondergang aan Tai Chi doet
- Playa del Matorral behoort tot de mooiere stranden van Fuerteventura
- Pico de La Zarza biedt een prachtig uitzicht over het eiland
- het schiereiland Jandiá is ideaal om te mountainbiken
- op Plaza Pescadores in Morro Jable vind je de beeldengroep 'Homenaje a los pescadores', een hommage aan de vissers van Morro Jable
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Jandía en Morro Jable"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura

 

Wist je dat... ... Morro Jable ook onder lokale mensen een populaire bestemming is
... de winkelstraten van Morro Jable autovrij zijn
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (de wind maakt het soms wat te fris)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (in Jandía
Winkelen  
Stranden (in en rondom Jandía)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (goedkoper dan andere badplaatsen op Fuerteventura)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl