Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Canarische Eilanden

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Canarische Eilanden?
weer & klimaat
bezienswaardigheden top 10
nieuws & tips
beste maanden voor zonvakantie
Canarische Eilanden last minutes
Canarische Eilanden startpagina
Canarische Eilanden.net
Canarische Eilanden
Canarische Eilanden info
budgetbestemming Can. Eil.
Fuerteventura startpagina
Gran Canaria startpagina
Gran Canaria vakantiepagina
La Gomera startpagina
La Palma startpagina
Lanzarote startpagina
Tenerife startpagina
Tenerife accommodaties
Tenerife vakantiepagina

Winterzon vakanties
Zomerzon vakanties

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Praktische informatie over de Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden is een eilandengroep van 7 eilanden ten westen van Marokko. Hoewel het geografisch bij Afrika ligt, behoort deze archipel bij Spanje en bestaat uit 2 provincies: Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote).
Vanwege de ligging en het aangename klimaat zijn deze vulkanische eilanden erg populair als zonbestemming: het subtropische klimaat zorgt ervoor dat het er bijna het hele jaar goed vertoeven is. Het is niet voor niets de belangrijkste winterzon bestemming voor toeristen uit Nederland en omringende landen. All inclusive Canarische Eilanden? Het alles-inclusief toerisme begint op de Canarische Eilanden steeds populairder te worden, zeker onder mensen met kinderen. Je ziet het aandeel van dit soort reizen naar de Canarische Eilanden dan ook jaarlijks toenemen.
Veel mensen denken dat deze eilandengroep haar naam te danken heeft aan de aanwezigheid van kanariepietjes. Dit is niet juist. De eilanden heten zo omdat er vroeger veel grote wilde honden voorkwamen. Het Latijnse woord voor hond is canis en daar komt de naam dan ook vandaan. De gele kanarie zoals we die nu kennen is juist door kweek ontstaan op de Canarische Eilanden en dankt zijn naam aan zijn afkomst. Het is dus precies andersom!

Eén eilandengroep, zeven karakters
De oorsprong van de zeven Canarische Eilanden is vermoedelijk hetzelfde: uit de Atlantische Oceaan omhoog gestegen als gevolg van vulkanische werking. Dit is goed terug te zien aan de lavavelden, krateropeningen, basaltdekken en vulkaankegels. Een aantal vulkanen is nog steeds actief, maar het is al lang geleden dat er een uitbarsting heeft plaatsgevonden waarbij er doden vallen. In 1826 heeft de laatste serieuze uitbarsting plaatsgevonden; dat was op Tenerife.
Hoewel alle zeven eilanden van vulkanische oorsprong zijn, is de landschappelijke variatie erg groot. Groene stukken, dorre stukken, fijn geel zandstrand, zwarte stranden, gladde vlaktes en ruwe bergen....je treft alles aan op deze juweeltjes van eilanden. De onderlinge verschillen, maar ook de verschillende soorten bewoners en toeristen, zorgen ervoor dat elk eiland echt een eigen karakter heeft. Zelfs binnen hetzelfde eiland kunnen er grote verschillen zijn. Zo is het zuiden van Tenerife erg dor en droog, het noorden daartegenover heeft groene natuur, is gemiddeld een paar graden kouder, heeft veel meer bewolking en regenval en is mede daarom minder toeristisch dan het zuiden.

Zeven eilanden op één pagina?
Juist vanwege al die verschillen is het onmogelijk om de praktische informatie voor de Canarische Eilanden op één pagina weer te geven. Daarom hebben we er voor gekozen om op deze pagina over elk eiland een korte beschrijving te maken met verwijzingen naar de afzonderlijke pagina's per eiland. Dat is de enige manier om de juiste informatie te verstrekken en elke individuele eiland de aandacht te schenken die het verdient!
 

El Hierro
El Hierro is het kleinste en het rustigste eiland van de Canarische Eilanden. Toeristen komen hier slechts met 2 doelen: rust en natuur.
Lees hier alles over El Hierro

Fuerteventura
Fuerteventura is het op één na grootste eiland en heeft de laagste bevolkingsdichtheid. Een fantastische bestemming voor mensen die van rust en prachtige witte stranden willen genieten.
Lees hier alles over Fuerteventura

Gran Canaria
Gran Canaria is het eiland dat vooral strandliefhebbers trekt vanwege het heerlijke klimaat en de aanwezigheid van ruim 70 stranden. Het eiland staat ook bekend als gay friendly en als goede bestemming om uit te gaan.
Lees hier alles over Gran Canaria

La Gomera
La Gomera was vroeger een echte hippiebestemming, waar excentriekelingen genoten van de prachtige natuur en de idyllische sfeer van het eiland. Tegenwoordig trekt het toeristen die naast de mooie flora ook op zoek zijn naar zon, strand, rust en aangename kleinschalige accommodaties.
Lees hier alles over La Gomera

La Palma
La Palma is een topbestemming voor liefhebbers van wandelen en natuur. Geen concentraties van grote hotels, geen wervelend uitgaansleven en geen witte zandstranden. Naar La Palma ga je voor je rust en om te genieten van de sfeer die dit eigenzinnige eiland uitstraalt.
Lees hier alles over La Palma

Lanzarote
Lanzarote biedt een ruig landschap, mooie accommodaties en een heerlijk droog klimaat waarbij het zelden te koud of te warm wordt. Vooral populair onder gezinnen met kinderen en mensen die van luxe en rust houden.
Lees hier alles over Lanzarote

- plaats op Lanzarote: Playa Blanca
- plaats op Lanzarote: Puerto del Carmen

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en samen met Gran Canaria de grootste toeristische bestemming. Dit eiland met 2 gezichten wordt gekenmerkt door de Teide, de hoogste berg van Spanje.
Lees hier alles over Tenerife

- plaats op Tenerife: Costa Adeje
- plaats op Tenerife: Los Cristianos
- plaats op Tenerife: Playa de las Americas

 

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
El Hierro
Fuerteventura
Gran Canaria
La Gomera
La Palma
Lanzarote
Tenerife

 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl