Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Griekenland / Rhodos / Rhodos Stad

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Rhodos Stad?
Rhodos Stad
Rhodos Stad zien & doen

beste reisperiodes
klimaat van Rhodos Stad
alles over Rhodos
Rhodos voor beginners
Rhodos als budgetbestemming
Rhodos bezienswaardigheden
Rhodos zonkalender
Rhodospagina.nl
Rhodos.startpagina.nl
Rhodos-vakantie.startpagina.nl
lastminutes naar Rhodos Stad
Griekenland informatie
Meer links
Prikbord/discussie:
Rhodos prikbord

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Rhodos Stad
Rhodos Stad is de hoofdstad van het eiland Rhodos en ligt aan de noordkust. Een ieder die Rhodos Stad bezocht heeft raakt onder de indruk van de historische binnenstad met de gezellige straatjes, winkeltjes en restaurantjes. Wie de drukte wil ontlopen kan tussen de oude stadsmuren om de oude binnenstad heen lopen.
Een andere populaire plaats in de stad is de Mandraki haven met de drie kenmerkende windmolens die direct opvallen als je de haven in of uit vaart. Vanuit deze haven zijn er volop excursies te maken, van rondvaarten langs de kust tot duikexcursies met vaak Nederlandstalige begeleiding.
Een derde "attractie" in Rhodos Stad is de bruisende bar street met de gezellige bars en clubs. Deze straat behoort samen met het uitgaansleven in Chersonissos op Kreta en Kos Stad tot de beste plekken om uit te gaan van heel Griekenland.

Reizen naar Rhodos Stad Tijdens het zomerseizoen vliegen diverse Nederlandse chartermaatschappijen rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Rhodos Stad. De luchthaven ligt ongeveer 17 kilometer van het centrum van Rhodos stad.
In de winter is het aanbod beperkt tot Olympic Airways, de nationale Griekse maatschappij. De vluchten gaan dan via de hoofdstad Athene.
Rhodos Stad is ook goed per boot bereikbaar. Vanuit Piraeus (bij Athene) gaan er 3 veerboten per dag naar Rhodos Stad . Het is mogelijk om vanuit diverse Italiaanse havens via Piraeus naar Rhodos te varen.
Rhodos Stad is tevens per veerboot bereikbaar vanuit Marmaris en Kos.

RHODOS-STAD AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Rhodos duurt ruim drie-en-een-half uur. Vanuit Athene is de vluchttijd ongeveer 1 uur.
Overnachten De accommodaties in Rhodos Stad bestaan vooral uit hotels in alle categorieën en appartementencomplexen. Veel accommodaties zijn gelegen aan vrij drukke straten waar overlast kan zijn van het verkeer. Uitzondering zijn de grotere hotels met voldoende tuin (ruimte) om het hotelgebouw heen. De meeste luxe hotels liggen op enkele kilometers in of nabij de kleinere plaats Ixia.
Rhodos stad heeft geen campings of andere parkeergelegenheden.
Reizen in Rhodos Stad Vanuit Rhodos-Stad kun je per bus vrijwel elke plaats op het eiland bereiken. Bij de meeste hotels kun je een dienstregeling krijgen bij de receptie. Je betaalt je busreis in de bus. Het reizen per bus is goedkoop, een rit van Rhodos-Stad naar Lindos kost een paar euro per persoon.
Taxi's zijn er volop. Normaal gesproken wordt er met een taximeter gewerkt, op sommige routes met een vast tarief. Let op allerlei toeslagen (bagage, naar/van luchthaven. nachtritten etc.). De prijzen zijn (veel) lager dan in Nederland. 's Avonds een taxi nemen vanuit het centrum van Rhodos-Stad kan alleen vanaf de taxistandplaats (bij de Eleftherias-poort). Aan het eind van de avond moet je zeker tijdens het hoogseizoen in een lange rij aansluiten. Als je in de buurt een taxi op straat aan wil houden zal dat vrijwel niet lukken. De chauffeurs verwijzen je (meestal onvriendelijk) naar de standplaats.
Met een huurauto kun je nog veel meer zien dan alleen Rhodos-Stad. Je kunt lekker het heel eiland ontdekken! Een goede en betrouwbare verhuurder in Griekenland is 2rent.gr. Dit Grieks/Nederlandse bedrijf heeft Nederlandstalige ondersteuning.

Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Reisseizoen & klimaat Rhodos Stad heeft een mediterraan klimaat met warme droge winters en iets nattere milde winters. In de zomermaanden is de hoeveelheid neerslag vrijwel nihil en kun je rekenen op heel veel dagen met zonneschijn en hoge temperaturen. Vooral in de binnenstad kan het klam en warm aanvoelen door het ontbreken van de verkoelende zeewind.
Meer Rhodos klimaat & weer: Rhodos-Stad klimaatinfo

Op de Rhodos zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Rhodos-Stad.
 

Klimaattabel

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 15 7 5 13 17
Februari 16 8 5 10 16
Maart 17 9 7 8 16
April 21 11 9 3 17
Mei 25 15 10 2 19
Juni 30 19 12 0 21
Juli 32 21 13 0 23
Augustus 33 22 12 0 25
September 29 18 11 1 24
Oktober 25 15 8 6 22
November 21 11 6 8 20
December 17 9 4 12 18
Geld De monetaire eenheid op Rhodos (Griekenland) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan bij meerdere geldautomaten in Rhodos stad.
Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden.
Fooien Het geven van fooien is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld.
Het geven van fooien onder € 1,00 kan als beledigend ervaren worden. Ook is het verstandiger om fooien te laten liggen op tafel i.p.v. het rechtstreeks in iemands handen te geven. Gidsen en buschauffeurs geeft u € 1,00, het kamermeisje geeft u het beste € 5,00 tot € 10,00 (luxe hotels) vooraf.
Tijdsverschil Op Rhodos is het 1 uur later dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Epifania / Driekoningen (nationaal)
25 maart - Onafhankelijkheidsdag (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
15 augustus - Panagia / Maria-Hemelvaart (nationaal)
28 oktober - Ochi-dag (nationaal)
11 november - enosis-dag
25 december - Kerstmis
26 december - Tweede Kerstdag
Variabele feestdagen (nationaal):
Vastenavond (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Rhodos wordt Grieks gesproken. Veel geschreven uitingen zijn in het Grieks, hoewel het Latijnse schrift ook steeds vaker gebruikt wordt. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels. De Grieken waarderen het als u een paar woordjes Grieks spreekt. Let echter wel op de uitspraak en vooral op de klemtoon. Het verkeerd leggen van de klemtoon kan het woord een andere betekenis geven.


 

Gezondheid De gezondheidszorg in heel Griekenland staat op een lager niveau dan u in Nederland gewend bent. In ernstige gevallen is het raadzaam om (indien mogelijk) zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren om daar behandeld te worden. Mogelijk dat u hiervoor een (aanvullende) reisverzekering voor nodig heeft.
Voor kleine kwaaltjes kunt u rechtstreeks naar de apotheek (Farmakion) in plaats van naar een huisarts. Veel geneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar.
Het leidingwater op Rhodos kan zonder problemen gedronken worden.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Griekenland is 0030
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Griekenland is 0031
Mobiel bellen op Rhodos is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. De dekkingsgraad in Rhodos Stad is vrijwel 100% voor alle mobiele netwerken.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart, die volop verkrijgbaar is.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom.
Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Veiligheid Rhodos is een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen. Pas dus op met uw waardevolle spullen en bewaar deze indien mogelijk zoveel mogelijk in een kluis in uw accommodatie.
Tijdens het uitgaan kunnen in en rondom de barstreet kleinere of grotere vechtpartijen voorkomen die vaak het gevolg zijn van overmatig drankgebruik.
Op Rhodos kunnen aardbevingen voorkomen. In de regel zijn deze zwak en veroorzaken ze geen tot weinig schade.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - De zon op Rhodos is feller dan in Nederland. Bescherm uzelf ook gedurende het voor- en najaar tegen verbranden. Het beste is om zonnebrandproducten uit Nederland mee te nemen, omdat deze op Rhodos aanzienlijk duurder zijn.
- De toegankelijkheid voor gehandicapten is slecht. Veel plaatsen en accommodaties zijn niet voldoende ingericht op gehandicapten. Een positieve uitzondering vormen de nieuwe tophotels (4/5 sterren).
- Voordat je iemand wilt fotograferen dien je eerst toestemming aan die persoon te vragen. Een Griek waardeert het niet als hij/zij ongevraagd gefotografeerd wordt.
- Tussen 14 en 17 uur rusten de lokale mensen. Deze siësta is heilig voor ze.
- Indien u kloosters of kerken bezoekt, zorg dan voor degelijke kleding. Een lange broek voor mannen, de knie bedekt bij vrouwen en geen mouwloze hemdjes.
- Het in de bebouwde kom lopen met enkel badkleding aan wordt als onfatsoenlijk beschouwd
- Het gebruik, bezit en handel in alle soorten drugs is strafbaar in Griekenland. In tegenstelling tot het gedoogbeleid dat Nederland voert maak je op Rhodos wel kans om opgepakt te worden.
- Toiletpapier mag je in Rhodos niet door het toilet spoelen, maar dien je in het emmertje naast de WC-pot te doen. Deze wordt dagelijks geleegd in de hotels.
Tips (zien & doen) - Uitgaan doe je in Bar Street Orfanidou. In de directe omgeving heb je nog meer bars, restaurants en clubs
- Vanuit de Mandrakihaven zijn er veel verschillende boottochtjes te doen. Een aanrader is een tocht langs de oostkust met bezoek aan een of meerdere baaien
- Voor museumliefhebbers is er het archeologisch museum, dat tot de mooiste musea van Griekenland gerekend wordt
- het populairste strand van Rhodos Stad is Elli Beach
- het Paleis van de Grootmeesters is een prachtige burcht
- de Ridderstraat is een middeleeuwse straat waar vroeger de ridders aten, drinken en overnachtten.
- Rhodos Stad heeft haar eigen Akropolis. Dit is een antieke stad die op een heuvel gebouwd is.
Bezoek voor meer tips de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Rhodos"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Rhodos Stad

 

Wist je dat... ... de meeste winkels in het historische gedeelte van Rhodos-Stad vaak tot 's avonds laat open zijn?
... steeds meer accommodaties als all-inclusive aangeboden worden en dat dit ten koste gaat van veel kleine lokale ondernemers?
Cultuur  
Zomerzonbestemming (droog, warm en veel zon)
Winterzonbestemming (<20 graden in de winter)
Wintersportbestemming (geen wintersportmogelijkheden)
Uitgaan (half juni t/m eind augustus)
Winkelen  
Stranden (voornamelijk kiezelstranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (ongeveer gelijk aan Nederland, soms iets duurder)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie