Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Portugal

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Portugal
het klimaat van Portugal
bijzondere plaatsen in Portugal
dorpen in Portugal
steden in Portugal
reisadvies Portugal
zonvakantie Portugal
Portugal voor beginners
Portugal bezienswaardigheden
Portugal informatie
Portugal landenwijzer
Portugal nieuws & tips
Portugal startpagina
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Portugal
Portugal is bij veel toeristen al jaren een geliefde vakantie bestemming. Op het vaste land van Portugal is de Algarve één van de populairste streken en zijn de steden Porto en Lissabon. Ook de eilandgroepen die bij Portugal behoren Madeira en de Azoren zijn geliefd bij veel toeristen. Portugal ligt op het Iberische schiereiland in het zuidwesten van Europa en heeft als enige buurland Spanje. In het zuiden en westen grenst Portugal aan de Atlantische Oceaan. Portugal of zoals het land officieel heet de Portugese Republiek is al een oud land dat in zijn huidige vorm sinds ongeveer 1136 bestaat.
In deze periode werd het Portugese Rijk gevormd dat de basis volgden voor het huidige Portugal. Voor deze periode was het land zo goed als helemaal bezet door de Moren en nog eerder waren het de Romeinen die hier de leiding hadden.

Het was in de vijftiende en zestiende eeuw dat het Portugese Rijk zo ongeveer de halve wereld in zijn macht had. Dit was voornamelijk de verdienste van Hendrik de Zeevaarder. Dit was de zoon van de toenmalige koning. Hendrik vaarde zelf nooit mee op de ontdekkingstochten maar financierde ze wel. Indertijd behoorde het huidige Brazilië, delen van India, Indonesië, China en Mozambique. Ook vele eilandgroepen zoals Madeira, de Azoren en de Kaapverdische eilanden werden indertijd door Portugal ingelijfd. Hierdoor is het Portugees één van de meest verspreide talen ter wereld geworden. Op de langere termijn was dit grote rijk natuurlijk onhoudbaar maar enkele eeuwen was Portugal één van de belangrijkste naties ter wereld. Na deze jaren van weelde raakte het land steeds verder in verval. Zijn kolonies raakte het kwijt aan Spanje, Engeland en Nederland. Spanje probeerde indertijd zelf om van Portugal een Spaanse provincie te maken. In 1755 werd Portugal getroffen door een aardbeving van 9 op de Schaal van Richter. Grote delen van Lissabon en andere steden werden verwoest.

Tegenwoordig is Portugal één van de armste landen van West-Europa maar behoort het ook tot de meest ontwikkelde landen ter wereld. Het ene hoeft dus niets met het andere te maken te hebben. Als je in Portugal bent is er maar weinig te merken van hoe arm het land eigenlijk is. De inwoners van het land zijn erg vriendelijk en gastvrij. Het enige waar het echt aan te merken is dat de prijzen er voor ons doen aan de lage kant zijn. Zeker in de minder toeristische gebieden liggen de prijzen erg laag.

Portugese plaatsen & streken
Over de volgende bestemmingen in Portugal is op deze site uitgebreide informatie beschikbaar:
Algarve

Lissabon
Madeira
Porto

Reizen naar Portugal Per vliegtuig
Een groot deel van de toeristen die jaarlijks naar Portugal reizen komen met het vliegtuig. Er zijn in Portugal vijf grote vliegvelden te vinden. Deze liggen bij de steden Porto, Lissabon en Faro en op de eilandengroepen Madeira en de Azoren. Het drukst bezochte vliegveld van Portugal is die van Lissabon, Het Aeroporto da Portela soms ook het Aeroporto de Lisboa genoemd. Jaarlijks maken ongeveer zestien miljoen mensen gebruik van dit vliegveld. Na Lissabon heeft de stad Porto In het noorden van Portugal het grootste vliegveld van Portugal, het Aeroporto Francisco Sa Carneiro. Dit vliegveld ligt ongeveer elf kilometer buiten de stad Porto. Jaarlijks maken ongeveer zeven miljoen mensen gebruik van dit vliegveld.
Bij de stad Faro ligt het grootste en belangrijkste vliegveld van de Algarve, het Aeroporto de Faro. Dit vliegveld wordt hoofdzakelijk gebruikt door toeristen die naar de Algarve op vakantie gaan. Daarnaast is het ook nog steeds een militair vliegveld. Met regelmaat landt er een straaljager op het vliegveld.
Ook op de twee eilandengroepen die bij Portugal horen, Madeira en de Azoren hebben redelijk grote internationale vliegvelden. Op Madeira ligt het Aeroporto Internacional da Madeira en op de Azoren op het eiland São Miguel ligt het Aeroporto João Paulo II.

Per spoor
Het vaste land van Portugal is goed bereikbaar met de trein. Vanaf de Spaans- Franse grens vertrekken er verschillende treinen naar Portugal. Populaire treinbestemmingen in Portugal zijn Lissabon, Porto, Coimbra, Faro en het dorpje Lagos dat op het meest zuidwestelijk deel van het Europese spoorwegnetwerk ligt. Dit dorp is daardoor erg populair bij jongeren die met de trein door Europa aan het reizen zijn.
Eén van de populairste treinverbindingen naar Portugal is de nachttrein naar Lissabon. Je gaat dan eerst met de Thalys naar Parijs om daar over te stappen op de TGV naar Hendaye. Eenmaal in Hendaye Stap je op de nachttrein naar Lissabon, je kunt uitstappen op het station Lissabon Oriente of Lissabon Apolonia. De mooiste treinreis die je in Portugal kunt maken is door de Duorovallei. Deze treinreis start in Porto.
Op de verschillende eilandgroepen van Portugal rijden er geen treinen.

Met de bus
Er worden door meerdere maatschappijen in Nederland busreizen naar Portugal aangeboden. Deze rijden hoofdzakelijk naar de populairdere steden en gebieden in Portugal zoals Lissabon, Porto, Coimbra en naar de Algarve. Ook zijn er busmaatschappijen die rondreizen naar Portugal aanbieden deze rijden dan door een bepaald gebied of een streek en krijg je enkele dagen de hoogtepunten van Portugal te zien. Het plaatselijk busvervoer in Portugal wordt door verschillende maatschappijen verzorgd. Hetgeen wat bij al deze maatschappijen gelijk is, is de prijs van de tickets. Het busvervoer in Portugal is goedkoop. Het is vaak de goedkoopste manier om jezelf door het land te vervoeren.

Met de boot
Er gaan vanuit Nederland of België geen veerdiensten naar Portugal hoewel dit in theorie natuurlijk wel zou kunnen. Wat wel bijzonder is dat je vanaf het Portugese vaste land geen veerdiensten hebt naar Madeira of naar de Azoren. Als je toch met de boot naar één van deze eilandgroepen wil gaan kan ervoor kiezen om met een cruiseschip richting Madeira of de Azoren te gaan. De Azoren zijn daarin tegen wel populair bij zeilers die de Atlantische Oceaan willen overvaren. De Azoren zijn dan de laatste stop voor zeilers die naar de Caraïben vertrekken of de eerste stop voor degen die uit de Caraïben komen.

Met de auto
Een groot aantal van de toeristen die richting Portugal vertrekken doen dit met de auto. Afhankelijk van je bestemming in Portugal is het ergens tussen de 18 en de 22 uur non-stop rijden. In werkelijkheid zal het ongeveer twee dagen duren voordat je in Portugal bent aangekomen met de auto. Eenmaal in Portugal heb je een kastje nodig om tol te kunnen betalen. Dit kastje is verbonden met je creditcard. Heb je geen creditcard dan kun je een prepaid kaart kopen. Deze tolwegen je alleen tegen op de nieuwere snelwegen die door Portugal lopen.

Vluchttijd De duur van een vlucht naar Portugal verschilt sterk per bestemming. Ook het vliegveld van vertrek kan een groot verschil maken. Een gemiddelde vlucht van Nederland naar Portugal zal ergens tussen de drie en de drieënhalf uur duren. Vlieg je naar de Azoren dan moet je rekenen op een vluchtduur van ongeveer viereneenhalf uur en voor Madeira geldt plus mines vier uur.
Overnachten In de verschillende steden, plaatsen en dorpen in Portugal zijn er tal van verschillende overnachtingsmogelijkheden te vinden. Zo zijn er verschillende vijfsterren hotels te vinden maar kan men ook een caravan of een tent huren op één van de campings. De meeste hotels zijn te vinden in de grote steden zoals Lissabon en Porto. In de Algarve kom je de meeste ressort en vakantieparken tegen. In deze regio kom je ook de meeste campings en vakantiehuizen tegen.
Een steeds populairder wordende manier van overnachten is de Airbnb bij deze vorm van overnachten verblijf je in een kamer of een huis van iemand anders. Groot voordeel van deze manier van overnachten is dat het vaak veel goedkoper is dan een hotel en dat de eigenaar van het huis je vaak de leukste plekken in een stad of regio kan aanwijzen.
in de grotere steden in Portugal zijn er verschillende hostels te vinden waar je goedkoop kunt overnachten. Ook in het plaatsje Lagos in de Algarve zijn er enkele hostels te vinden.
Reizen in Portugal Er zijn natuurlijk verschillende manieren om door Portugal heen te reizen. De meeste toeristen die met het vliegtuig naar Portugal komen kiezen ervoor om dit te doen met een huurauto. Zeker als je een kleine auto huurt kunnen de prijzen zeer schappelijk zijn. Het is verstandig om een huurauto vooraf te reserveren. Er zijn verschillende websites waar je eenvoudig en goedkoop een huurauto in Portugal kunt boeken, zoals bijvoorbeeld via EasyTerra Autohuur.

De wegen in Portugal zijn over het algemeen goed. Je moet er wel rekening mee houden dat op veel van de snelwegen er tol betaald moet worden en dat ik de grotere steden en bij de toeristische trekpleisters er betaald moet worden om te kunnen parkeren. Dit zijn over het algemeen erg schappelijke tarieven. Het openbaar busvervoer wordt verzorgd door verschillende bedrijven. Het busvervoer in Portugal staat bekend als erg goedkoop maar ook als onveilig. Dit niet zozeer omdat er veel zakkenrollers op werkzaam zijn maar omdat de buschauffeurs in Portugal erom bekend staan dat ze behoorlijk hard rijden. Er zijn bordjes in de bus te vinden die je hiervoor waarschuwen. Een andere manier van openbaar vervoer in Portugal is de trein zo goed als alle grotere plaatsen en steden in Portugal zijn via het spoor met elkaar verbonden.

Rondreizen in Portugal is door de vele mogelijkheden uitstekend te doen. Qua prijs is het vervoer binnen het land relatief goed te betalen.

Douane & documenten Doordat Portugal net als Nederland het Schengenakkoord getekend heeft is er vrij vervoer mogelijk tussen deze twee landen. Het is echter wel verplicht om in het bezit te zijn van een geldig identificatiebewijs. Dit geldt ook voor kinderen. Het bezitten of verhandelen van verdovende middelen is hier verboden.
Reisseizoen & klimaat Er zijn in Portugal twee klimaatsoorten te vinden het gematigde maritieme klimaat en het mediterrane klimaat. Beide klimaatsoorten staan onder de invloed van een zee. Het mediterrane klimaat dat in een groot deel van Portugal voorkomt staat onder de invloed van de Middellandse Zee. De invloed van deze zee is wel veel kleiner dan van de landen die direct aan de Middellandse Zee liggen maar de invloed is zeker aanwezig. De andere delen van Portugal staan onder de invloed van de Atlantische oceaan. Dit geldt ook voor de verschillende eilandengroepen die bij Portugal horen. Over het algemeen kan gezegd worden dat er in Portugal weinig neerslag voorkomt. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op te vinden. Rond sommige bergen kan de gemiddelde jaarlijkse neerslag behoorlijk wat hoger. De plaats waar de gemiddeld de meeste neerslag valt is in de buurt van de Serra da Estrela. Hier valt gemiddeld op jaarbasis ongeveer 2.500 millimeter aan neerslag. Dit gebergte is tevens de enige plaats in Portugal waar je kunt wintersporten.
De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 28 graden Celsius. Dit komt hoofdzakelijk door het koelend effect van de Atlantische Oceaan. Deze oceaan zorgt er tevens voor dat de temperatuur in de wintermaanden niet te ver zakt. Langdurige periodes onder het vriespunt komen er maar zelden tot nooit voor.
De beste periode om een bezoek te brengen aan Portugal is van eind april tot eind oktober. In deze maanden heb je de grootste kans op langdurig aangenaam weer. Je moet in de zomerperiode er wel rekening mee houden dat het behoorlijk druk kan zijn in het land. Is het rust dat je zoekt dan kun je beter in het voor- of najaar naar Portugal reizen.

Op het klimaat van Portugal lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor Portugal en verschillende plaatsen in Portugal.

Op de Portugal zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Portugal.
 

Klimaattabel
Lissabon
 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 15 °C 8 °C 5 15 15 °C
februari 16 °C 9 °C 5 14 15 °C
maart 18 °C 10 °C 7 13 15 °C
april 19 °C 11 °C 8 12 15 °C
mei 22 °C 13 °C 9 9 17 °C
juni 25 °C 16 °C 10 5 18 °C
juli 28 °C 18 °C 11 2 19 °C
augustus 28 °C 18 °C 11 2 20 °C
september 27 °C 17 °C 9 6 20 °C
oktober 23 °C 15 °C 7 11 19 °C
november 18 °C 11 °C 5 13 18 °C
december 15 °C 9 °C 5 14 17 °C
Geld De euro is hier het enige wettige betaalmiddel en in de meeste winkels en restaurants kunt u gewoon terecht met uw pinpas of creditcard. Maar dat is helaas nog niet overal het geval het is dus verstandig om altijd genoeg contant geld op zak te hebben of van te voren even te informeren. Zo kom je nooit voor onverwachte verassingen te staan. Er zijn hier genoeg pinautomaten te vinden en de banken van er van maandag tot en vrijdag geopend van 8:30 tot 15:00. Portugal is een relatief goedkoop Europees vakantieland. Hiervan merk je in de grotere steden en in de buurt van de toeristische trekpleisters weinig van maar in de meer afgelegen plaatsen en dorpen liggen de prijzen behoorlijk wat lager.
Fooien Het is in de meeste restaurants en cafés de gewoonte om een kleine fooi na het afreken aan de ober of serveerster te geven. Een goede richtlijn hiervoor is 5 tot 10 procent van het totaal van de rekening. Men moet hierbij wel rekening houden met de hoogte van de rekening en de service van het bedienend personeel. Daarnaast is het de gewoonte om in hotels de kamermeisjes en de portiers een kleine fooi te geven. Ook taxichauffeurs zijn gewend om ongeveer 10 procent van het totaal bedrag aan fooi te krijgen.
Tijdsverschil In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland en aangezien de zomertijd hier gelijk loopt met die van ons geldt dit voor het gehele jaar. Voor de eilandengroepen Madeira en Azoren geldt dat in de wintermaanden het verschil één uur is en in de zomermaanden twee uur is. Dit komt omdat er hier geen zomer en wintertijd geldt.
Feestdagen Nationale feestdagen:
Nieuwjaarsdag 1 januari
Dag van de revolutie 25 april
Dag van de Arbeid 1 mei
Nationale feestdag 10 juni
Corpus Christus 23 juli
Maria Hemelvaartdag 15 augustus
Dag van de Republiek 5 oktober
Allerheiligen 1 november
Maria Onbevlekte Ontvangenis 8 december
1e Kerstdag 25 december
2e Kerstdag 26 december
Overige feestdagen die jaarlijks op andere dagen vallen:
Witte donderdag
Goede vrijdag
Pasen
Sacramentendag

Daarnaast zijn er door het hele land heen meerdere regionale en locale feestdagen. De meeste van deze feestdagen zijn eenmalig en variabel.

Taal De belangrijkste taal van Portugal is het Portugees. Deze taal wordt door de overgrote meerderheid van de inwoners van het land gesproken. Het Portugees wordt niet alleen in Portugal gesproken maar het is ook in landen als Brazilië, Angola, Mozambique, Kaapverdië en Oost-Timor gesproken. Dit heeft alles te maken met de oude kolonies van Portugal. Naast het Portugees wordt er ook Mirandees in sommige delen van Portugal gesproken. Deze minderheidstaal wordt tegenwoordig nog door een kleine groep in het noordelijke van Portugal gesproken.
De meeste mensen die in de toeristische sector of in de horeca werkzaam zijn spreken goed tot redelijk goed Engels.
Gezondheid Er zijn verdeeld over het land veel ziekenhuizen doktersposten en EHBO posten te vinden. De meeste reisverzekeringen hebben contracten met de Portugese ziekenhuizen zodat je zelf niet eerst de kosten hoeft voor te schieten. In de meest toeristische gebieden zoals in de Algarve zijn er in het hoogseizoen vaak Nederlands sprekende artsen te vinden.
De apothekers zijn op weekdagen geopend van 09.00 – 13.00 uur en van 15.00 – 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 13.00 uur.
Als je in het bezit bent van een Europese verzekeringskaart wordt u hier in de ziekenhuizen gratis geholpen. Er zijn geen speciale vaccinaties nodig om Portugal te bezoeken. Het alarmnummer is hier net als in Nederland 112.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het mobiele netwerk is hier goed in de grotere plaatsen en redelijk in de minder dicht bewoonde gebieden. Er zijn echter ook enkele plekken op het eiland waar er weinig tot geen ontvangst is. In de grotere plaatsen is er een gedegen 3G en 4G netwerk te vinden. Bij veel restaurants en andere horeca gelegenheden word tegenwoordig een gratis wifi-netwerk aangeboden. Dit geldt ook voor de meeste hotels al kunnen sommige hiervoor nog steeds belachelijk hoge tarieven voor rekenen. Het internationale kiesnummer van Portugal is 351.
Elektriciteit Het gangbare voltage in Portugal is 220-240 Volt wisselstroom. Men gebruikt in Portugal dezelfde stekkers en opladers als in Nederland.
Veiligheid - In de grotere steden kunnen er net als in de meest toeristische bezienswaardigheden zakkenrollers aan het werk zijn.
- Laat in je vakantieverblijf geen waardevolle spullen achter. Dit zijn vaak makkelijke doelwitten voor dieven
- Zwem niet te ver de zee in de stromingen hier kunnen verraderlijk zijn en niet op alle stranden is een reddingsbrigade aanwezig
- Als je naar het strand gaat in de Algarve ga dan niet te dicht in de buurt van de rotsen zitten het gebeurt namelijk met regelmaat dat er stenen of delen van deze rotsen afbrokkelen. Op de stranden staan vaak borden om je hiervoor te waarschuwen.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Het kraanwater in Portugal is goed drinkbaar maar kan een chloorsmaak hebben. Om dit te voorkomen kun je het beste water uit flessen drinken.
- op sommige snelwegen in Portugal moet je tol betalen dit doe je in sommige gevallen met een tolkastje dit kastje kun je kopen aan de grens of bij sommige gemeentes
- Er wordt hier tussen de middag door veel winkels en banken tussen 13:00 en 15:00 een siësta gehouden, houdt hier rekening anders sta je voor een gesloten deur.
- In de zomermaanden kan het bij de populaire toeristische attracties behoorlijk druk zijn. Reserveer indien mogelijk je kaartjes online zodat je niet voor onverwacht verassingen komt te staan.
Tips (zien & doen) - De paleizen in Sintra mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Portugal.
- Als je in Lissabon bent ga dan richting de wijk Belém om de Pasteis de Belém te proeven. Deze gebakjes worden ook in de andere delen van Portugal verkocht onder de naam Pasteis de Natas maar de beste worden in Belém verkocht.
- In de Algarve kun je een boottocht maken langs de verschillende grotten die aan de kust te vinden zijn. Met geluk kom je tijdens deze boottocht dolfijnen tegen.
- Porto staat bekend om de prachtige bruggen over de Duoro, ze zijn gemaakt door een assistent van Eiffel
- In het dorp Monte op Madeira kun je een ritje maken in een traditionele Tobbogan. Je wordt dan in een soort rietenstoel van een berg naar beneden geduwd terwijl je begeleidt wordt door enkele mannen die je in de juiste richting sturen.
- De Grotten van São Vicente waar enkele prachtige stalagmieten, stalactieten en enkele watervallen te bezichtigen zijn.
- Wil je het echte Portugal ontdekken ga dan richting het binnenland en bezoek enkele onontdekte dorpjes. Je zal hier gastvrij ontvangen worden.
- Bezoek één van de Porthuizen in Porto, laat je informeren over deze unieke versterkte wijnsoort. Die alleen gemaakt mag worden met druiven die groeien op de oevers van de Duoro.
- In de Algarve zijn meerdere grote waterparken te vinden. De glijbanen en wildwaterbanen op deze parken zijn zeker de moeite waard.
- In Porto kom je de Mercado do Bolhão tegen. Deze oude markt straalt nog steeds de sfeer uit van lang vervlogen tijden.
- De wandeling bij Rabacal is één van de populairste op Madeira, tijdens deze wandeling kom je de 25 waterbronnen tegen.
- Er zijn in Portugal behoorlijk wat golfbanen te vinden. De mooiste kom je tegen in de Algarve. Deze golfbanen staan bekend om hun schitterende uitzicht.
- De Azoren staan bekend als één van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten
- Hou je van moderne architectuur ga dan een kijkje nemen in de wijk Parque das Nações in Lissabon. Deze wijk is aangelegd voor de Wereldexpo van 1998.
- In deze wijk is tevens het Oceanário de Lisboa te vinden één van de mooiste aquarium ter wereld.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Portugal"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Portugal

 

Wist je dat... - Dat Portugal vijftien inschrijvingen heeft op de Werelderfgoedlijst van de Unesco
- De eilandengroep de Azoren een autonome status hebben
- Dat het stand Praha Marinha meerdere malen verkozen is tot het mooiste strand van Europa en dat dit strand tot de mooiste stranden van de wereld behoort.
- Het Portugees één van de wijds verspreide talen ter wereld is
- Portugal onder leiding van Hendrik de Zeevaarder één van de belangrijkste landen ter wereld is geworden. In de vijftiende eeuw werd in opdracht van Hendrik de Zeevaarder belangrijke handelsroutes ontdekt en meerdere koloniën gesticht.
- er in 1755 een grote aardbeving plaats heeft gevonden in Portugal. Grote delen van Lissabon zijn toen vernietigd, maar ook in andere delen van het land zijn er veel gebouwen verloren gegaan tijdens deze aardbeving.
-Dat er in Portugal twee verschillende soorten versterkte wijn gemaakt worden. De Port in Porto en de Madeira op Madeira.
- De zuidwestkust van de Algarve bekend staat als één van de beste en mooiste surfspots van Europa.
Cultuur  
Zomerzonbestemming (juni, juli, augustus en september)
Winterzonbestemming (koel in de winter, maar mogelijk aangenaam in april)
Wintersportbestemming (Portugal heeft één wintersportgebied)
Uitgaan (met name in de grote steden en in toeristenplaatsen)
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (verschilt sterk per regio; gemiddeld goedkoper dan NL)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© Landenportal / Mediajam

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl