Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Amerika / Verenigde Staten / Florida / Miami Beach

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Miami Beach?
alles over Miami Beach
alles over South Beach
alles over Sunny Isles Beach
handige Miami Beach informatie
klimaat & weer van Miami Beach
lastminutes naar Miami Beach
winterzon in Miami Beach
zomervakantie in Miami Beach
zonkalender Miami Beach
Miami top 10
Miami prikbord
Miami Beach startpagina
hotels in Miami Beach
Miami Beach off. site
Miami Beach advisor
kaart van Miami Beach

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Miami Beach
Als ik de song "Miami" van Will Smith hoor dan ben ik in gedachte meteen weer terug op South Beach in Miami Beach, cruisend met een convertible over Ocean Drive. Het zonnige en vrolijke van deze song past uitstekend bij dé hotspot van sunshine state Florida: Miami Beach.
Bij mij eerste bezoek aan deze stad in 1995 ben ik op slag verliefd geworden en sindsdien ben ik nog vele malen teruggekeerd naar deze hoofdstad van de Caribean en belangrijkste zonbestemming van Amerika. Het fascinerende aan Miami Beach is niet in één woord of zin te omschrijven. Het is het gevoel wat je krijgt als je je hier begeeft. Het grootse van een stad maar anderzijds weer het hete zweterige van de Cariben. Dat komt mede door de ligging in het zuidoosten van Florida waar door de revolutie in Cuba veel Cubaanse immigranten hier terechtgekomen zijn. Vanuit sfeervolle hotels die je soms terugbrengen naar lang vervlogen jaren heb je een perfecte uitvalsbasis voor een hoop dingen die het leven de moeite waard maken. Heerlijk eten, verleidelijke cocktails, opzwepende muziek, goede mogelijkheden om te winkelen en de beste clubs en bars om je tot diep in de nacht te vermaken. Dat alles in een zeer sfeervolle setting met soms overweldigende architectuur en gelegen aan het beroemdste strand van de Verenigde Staten.

Miami
De stad Miami Beach is een zelfstandige gemeente die vaak ten onrechte als een deel van de stad Miami aangeduid wordt. Alles over de stad Miami vind je op de Miami pagina.

Reizen naar Miami Beach Vanuit Nederland of Duitsland kun je rechtstreeks naar Miami International Airport vliegen. Sinds 2011 vliegt KLM meerdere keren per week tussen Amsterdam en Miami. Ook TUI (voorheen Arke) vliegt met regelmaat naar Miami. Je kunt bij TUI naast losse vliegtickets ook voor een rondreis kiezen, waarbij comfortabele accommodaties én een auto via partner Alamo inbegrepen zijn in de reissom. Je kunt bij TUI naast Florida ook andere Amerika rondreizen boeken. Vanaf België zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Miami.
Indien je geen bezwaar hebt tegen een vluchtschema met een overstap zijn er volop mogelijkheden met diverse luchtvaartmaatschappijen, vooral uit Amerika. Miami Beach heeft zelf geen internationale luchthaven. Het vliegveld van Miami ligt op zo'n 15 kilometer van Miami Beach af.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland of Duitsland naar Miami duurt ongeveer 9 uur en een kwartier tot 10 uur. De terugvlucht duurt door wind in de rug gemiddeld een uur korter.
Met een overstap moet je rekenen op minimaal 13 uur reistijd, vooral afhankelijk van waar je overstapt en hoelang de overstap duurt.
Vanuit de luchthaven van Miami is de reistijd naar Miami Beach 15 tot 45 minuten, afhankelijk van de drukte en waar je moet zijn.
Overnachten Miami Beach heeft een groot aantal hotels in alle prijsklassen, afmetingen en soorten. Op South beach zijn het vooral sfeervolle boutiquehotels in de art deco sferen en iets noordelijker vind je tophotels als Eden Roc, Loews en het Delano Hotel. Aan Ocean Drive is The Tides ongetwijfeld hét tophotel waar gasten genieten van een prachtige inrichting en uitstekende service tegen daarbij behorende prijzen.
Wie goedkoper wil overnachten komt al snel terecht in het noordelijke deel van Miami Beach (Surfside, Sunny Isles en Golden Beach) of in sommige gevallen nog in deel van South Beach gelegen ten zuiden van 5th Street.
Kamperen is niet mogelijk in Miami Beach.
Reizen in Miami Beach Als je iets van Miami Beach wilt zien en zeker als je ook naar andere plekken in Florida wilt reizen ontkom je er vrijwel niet aan om een auto te huren.
De afstanden in en rondom Miami zijn groot en zowel de autoverhuurtarieven als de brandstofprijzen zijn relatief gunstig. Wie een kleine auto huurt kan voor zo'n 150 euro per week meestal wel een auto vinden inclusief verzekering en alle toeslagen. Het goedkoopste is om een auto vooraf te reserveren. Dat kan bijvoorbeeld via een reserveringssite als Holiday Cars, een autoverhuurvergelijkingssite als Easyterra of rechtstreeks via de sites van internationale verhuurders. Een goedkope en in Miami erg populaire autoverhuurder is Alamo. Wie vooraf een auto gereserveerd heeft kan na aankomst op de luchthaven direct naar de locatie waar de huurauto's staan. deze bevinden zich in de directe omgeving van de luchthaven en met een gratis shuttle-bus wordt je naar die locaties gebracht. Iedere autoverhuurder heeft zijn eigen duidelijk herkenbare bussen die stoppen voor de uitgangen van de aankomsthal van de luchthaven. Bij de pick-up locatie van de huurauto vind je het kantoor waar je op vertoon van je voucher of reservering een huurauto toegewezen krijgt.
Een internationaal rijbewijs is, in tegenstelling tot wat veel bronnen nog steeds vermelden, niet nodig. Een creditcard en een geldig rijbewijs is alles wat je nodig hebt.
Wie per taxi binnen Miami Beach wil reizen moet rekening houden met tarieven die wat hoger liggen dan bij ons. De tarieven zijn gebaseerd op een starttarief + gereden kilometers + wachttijd. Reken ongeveer 1,5 euro per kilometer met een starttarief van 2 euro. Voor ritten van de luchthaven naar Miami Beach worden vaak vaste tarieven gehanteerd van 25 tot 40 euro (afhankelijk van welke zone in Miami Beach).
Miami Beach heeft een uitgebreid busnetwerk dat goed te doen is als je je er in verdiept en het niet erg vind wat extra reistijd kwijt te zijn om ergens te komen. Het busnetwerk heeft vooral routes die van noord naar zuid (en vice versa) gaan. In westelijke richting zijn er lijnen die naar Miami gaan.
Miami Beach kent geen trams, metro's of treinen.
Douane & documenten Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor de Verenigde Staten maar vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program.
Iedereen, zowel volwassenen, kinderen als zuigelingen (baby's), hebben een eigen paspoort nodig dat minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Kinderen mogen dus niet bijgeschreven zijn op het paspoort van één van hun ouders.
Iedereen die naar Amerika vliegt moet minimaal 72 uur voor vertrek zichzelf elektronisch aanmelden bij ESTA, het Electronic System for Travel Authorization. Zonder deze aanmelding kun je niet naar Amerika reizen en zul je bij het inchecken voor een vlucht naar Miami geweigerd worden.
Aanmelden kan al vanaf 2 jaar voor vertrek, maar moet minimaal 72 uur voor vertrek uitgevoerd zijn via deze site.
Sinds begin 2016 is er een uitzondering op de mogelijkheid voor houders van een Nederlands paspoort om door middel van het visumontheffingsprogramma naar Amerika te reizen. Als je sinds 2011 in Syrië, Irak, Iran of Soedan geweest bent, dan heb je wél een visum nodig en kun je niet met een ESTA het land in reizen. Uitzonderingen zijn mensen die als journalist, hulpverlener of lid van een internationale organisatie naar deze vier landen gereisd hebben.
Meer informatie over reizen naar Amerika vind je hier.
Het invoeren van alle soorten drugs is ten strengste verboden en personen die elders in verband met handel van drugs ooit veroordeeld zijn mogen het land niet in. Bij aankomst in Amerika is er kans dat je ruit gepikt wordt en ondervraagd wordt naar je reisdoel, verblijfplaats en meer. Dit zijn meestal routinecontroles die steekproefsgewijs plaatsvinden en zijn vormen niet direct aanleiding om je zorgen te maken.
Het invoeren van bederfelijke etenswaren zoals vlees, groente, fruit, melk en kaas is verboden. Dit dien je in het vliegtuig achter te laten bij aankomst.
Van sigaretten mag je 200 stuks per volwassene invoeren (of 50 sigaren), van sterke drank 1 liter.


 

Reisseizoen & klimaat Miami Beach heeft een subtropisch klimaat met een vrij droge en zeer milde winter en warme, klamme en relatief vochtige zomers. Tijdens de periode mei tot en met oktober liggen de maximum temperaturen zo tussen de 28 en 34 graden en voelt het bij een hoge luchtvochtigheid klam en benauwd aan. In deze periode is de kans op een regenbui ook vrij groot. Meestal blijft het bij wat buien en klaart de lucht snel weer op na de regen waarbij de gevoelstemperatuur ook snel waardes van ongeveer 40 graden bereiken.
Omdat de wintermaanden zonniger, droger en minde warm zijn is dit het hoogseizoen in Miami Beach. Dat is vooral merkbaar in de prijzen van hotels en huurauto's die in de periode december tot en met maart aanzienlijk hoger liggen dan tijdens de rest van het jaar. Tijdens onze zomervakanties is het geen hoogseizoen in Miami Beach en vallen de prijzen relatief gezien mee. De kans is groter om een last minute aanbieding voor een hotelkamer te scoren dan tijdens de wintermaanden.
De periode juni tot en met november is het zogenaamde hurricane season. In deze periode ontstaan boven het warme zeewater van de Atlantische Oceaan depressies die uit kunnen groeien tot orkanen. Jaarlijks komen er in het Caribische gebied zo'n 4 tot 10 orkanen en het dubbele aantal tropische stormen voor. Vanwege de ligging krijg je ook in Miami Beach tijdens het orkaanseizoen wel eens te maken met zware regenval en harde wind. Tijdens de zwaarste buien kunnen wegen deels blank komen te staan en krijgen de stranden het dankzij hoge golven en harde windstoten het zwaar te verduren. Ook is er kans op een orkaan, hoewel dat niet iets is wat jaarlijks gebeurt. Orkanen zijn, in tegenstelling tot aardbevingen, goed te voorspellen en omdat men in Florida volop ervaring heeft met dit natuurverschijnsel worden er altijd tijdig maatregelen genomen om schade, gewonden en en doden te beperken of te voorkomen. In het ergste geval zijn evacuaties mogelijk en wordt de luchthaven tijdens de storm of orkaan (tijdelijk) gesloten. Hierdoor is het mogelijk dat een vlucht geannuleerd of uitgesteld wordt.
Op het klimaat van Miami Beach lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Op de Miami Beach zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Miami Beach.
 
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 23 15 7 7 24
Februari 24 16 8 6 24
Maart 25 18 9 5 24
April 27 20 10 6 25
Mei 29 22 10 10 27
Juni 30 24 10 14 29
Juli 31 25 10 15 29
Augustus 31 25 9 17 30
September 31 25 9 17 29
Oktober 29 23 8 14 28
November 27 20 7 9 26
December 23 17 7 7 25
Geld De monetaire eenheid in Miami Beach (Verenigde Staten) is de Amerikaanse dollar ($). Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen en credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd. Het betalen met contant geld kan je korting opleveren in zelfstandige winkels.
Fooien In Amerika leeft dienstverlenend en bedienend personeel van fooien. Voor horecapersoneel is het voor een groot deel het inkomen. Obers en barmensen verwachten een fooi van 15 tot 20 procent over de totale rekening. Op veel toeristische plekken wordt de fooi in de vorm van "gratuity" of "tip" al aan de rekening toegevoegd. Indien je meent slecht bediend te zijn kun je dit bedrag van de rekening afhalen.
Ook kruiers (bell boys), conciërges, kamermeisjes en taxichauffeurs verwachten een fooi voor elke dienst die ze je bewijzen. In een hotel betaal je minimaal $ 1 per koffer of tas, kamermeisjes $ 1 tot $ 2 per dag en taxichauffeurs 10 tot 20 procent van de ritprijs. Als een conciërge van het hotel je een dienst bewijst (iets regelt voor je) is het raadzaam om een fooi te geven. Een tweede keer zul je dan net zo goed en snel geholpen worden.
Tijdsverschil In Miami Beach is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Omdat men hier ook zomer- en wintertijd kent is het tijdsverschil vrijwel het hele jaar gelijk.
Uitzonderingen zijn de volgende periodes omdat Daylight Saving Time in Amerika eerder ingaat en later eindigt:
- tussen de tweede zondag en de laatste zondag van maart
- tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november
In deze periodes is het tijdsverschil 5 uur. Deze regeling geldt sinds het jaar 2007.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
laatste maandag van mei - Memorial Day
4 juli - Independence Day
eerste maandag van september - Labour Day
vierde donderdag van november - Thanksgiving
25 december - Kerstmis
Taal In Miami Beach is Engels de officiële taal, maar wordt ook zeer veel Spaans gesproken. Vooral in het nabijgelegen Miami wordt veel Spaans gesproken. Ook zijn er veel Spaanstalige radiostations.
Gezondheid De medische voorzieningen in Miami en Miami Beach zijn uitstekend. Er zijn meerdere ziekenhuizen, medische posten, apotheken en tandartspraktijken. De medische voorzieningen van particuliere ziekenhuizen en klinieken in Amerika worden tot de beste van de wereld gerekend. In Florida is het niveau vanwege de hoge concentratie aan bejaarden nog hoger dan gemiddeld in Amerika.
Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen. Let erop dat de medische zorg in Amerika vaak duurder is dan in Nederland dus kijk of de dekking voldoende is voor de Verenigde Staten.
De zonkracht in Miami Beach is veel hoger dan in Nederland. Tussen maart en september ligt de maximale UV-index op de hoogste waardes van 10 of 11. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor de Verenigde Staten is 001
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Miami Beach is 0031
Mobiel bellen in Miami Beach is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk, mits de contractant gebruik kan maken van roaming-diensten.
Het mobiele netwerk in Amerika is een 1900 Mhz netwerk. In Nederland hebben we 900 Mhz en 1800 Mhz netwerken. Om mobiel te kunnen bellen in Amerika heb je daarom een triple-band, quad-band of een Amerikaans 1900 Mhz toestel nodig.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 110 Volt (60 Hz). Veel Nederlandse apparatuur werkt ook op 110 Volt (110-240 Volt). Zo niet, dan is er een transformator nodig van 110 naar 220 Volt.
De stekkers wijken af van onze stekkers, vandaar dat voor onze elektrische apparaten een adapter nodig is. Deze is te koop op de meeste Europese luchthavens (bijv. Schiphol) en bij de ANWB.
Veiligheid

In vergelijking met eind vorige eeuw (jaren '70 en '80) is de veiligheid in Miami Beach er flink op vooruit gegaan. De stad bruist weer en de politie heeft de straten flink opgeschoond. Toch loop je hier net als in andere plaatsen in Amerika kans om het slachtoffer te worden van zogenaamde kleine criminaliteit (zakkenrollen, diefstal). Oplettendheid is daarom ook hier zeer belangrijk. Geweldadige overvallen komen vrijwel niet meer voor.
Wie gaat zwemmen in zee moet oppassen voor pijlstaartroggen en het Portugees oorlogsschip. Laatstgenoemde is een giftige kwal met tentakels die tientallen meters lang kunnen worden. Aanraking met deze tentakels is zeer pijnlijk en kan lijden tot een shock of ademhalingsproblemen. In sommige gevallen is een confrontatie met dit beest zelfs dodelijk.
Een potentieel gevaar in Miami vormen orkanen. Het is niet zo dat Miami elk jaar getroffen wordt door een orkaan en dat elke orkaan zeer veel schade veroorzaakt, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je naar Miami Beach reist. Op het klimaat van Miami Beach lees je meer over orkanen en het orkaanseizoen in Miami Beach.

Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op! - Het met de neus in tegengestelde richting van de rijrichting parkeren levert je een parkeerboete op
- Op veel plekken moet je betaald parkeren. Zorg daarom dat je voldoende kleingeld bij de hand hebt. Op South Beach bieden veel hotels en restaurants valet-parking aan, waarbij een bediende je auto parkeert en weer voorrijdt
- Politie-agenten, mensen van de immigratie dienst en douanebeambten hebben geen gevoel voor humor. Behandel ze met respect, beantwoord netjes hun vragen en probeer niet grappig te zijn.
- Naakt zonnen is nergens toegestaan. Topless zonnen kan alleen op enkele stranden in Miami Beach.
- De meeste hotels in South Beach hebben geen eigen parkeergelegenheid. Je zult de auto dan op straat moeten parkeren waar je te maken hebt met parkeermeters die veelvuldig bijgevuld moeten worden. Een betere oplossing is vaak om je auto op een plek te zetten waar je voor een vast bedrag per dag (of beter nog per week) kunt parkeren.
- Alcohol is verboden voor mensen onder de 21 jaar en legitimatie is verplicht om je leeftijd aan te tonen bij twijfel.
- In Miami Beach is het "not done" om zelf een tafeltje uit te zoeken in een restaurant. Wacht bij de ingang om een tafeltje toegewezen te krijgen
Tips (zien & doen) - Ocean Drive is dé straat van Miami Beach en dan vooral het deel tussen 5th en 15th Street. Hier flaneer je langs de restaurants, shops en bars of cruise je met je auto over de vrijwel altijd drukke straat. Zien en gezien worden is hier het motto.
- Shoppen in Miami Beach kun je uitstekend op de volgende locaties: Bal Harbour Shops, Washington Avenue (zuidelijke deel), Lincoln Road, Española Way en in iets mindere mate aan Ocean Drive.
- Langs South Beach loopt een breed voet- en fietspad dat uitermate geschikt is om te joggen of fietsen
- de grootste attractie van Miami Beach is natuurlijk het strand. South Beach behoort al jaren tot één van de hipste en populairste stranden ter wereld en vormt ook vaak het decor van fotoreportages, videoclips en films
- een hotspot op South Beach is bar/restaurant News cafe die 24 uur per dag open is. Op het terras zijn dan ook altijd mensen te vinden voor ontbijt, lunch, diner of een drankje. News Cafe is tevens de plek in Miami waar je de grootste kans hebt om beroemdheden of semi-beroemdheden tehen het lijf te lopen.
- het Art Deco district is het gebied op South Beach waar de hotels en andere panden in de typische Art Deco stijl opgebouwd zijn. Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die een weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische-, industriële-, en interieurontwerp, alsmede de beeldende kunst en kledingmode. De beweging was in zekere zin een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20ste eeuw. Vooral op Ocean Drive en Collins Avenue vind je een groot aantal gebouwen in art deco stijl terug. De mooiste foto's schiet je hier 's morgens vroeg na zonsopkomst en 's avonds rond en vlak na zonsondergang
- De meeste hippe clubs in Miami Beach kom je niet zomaar binnen. Een streng deurbeleid en vaak een "invitation only" of "members only" beleid maken het mogelijk niet-trendy toeristen te weren.
- Vanaf Lincoln Road vertrekt de rondtocht van Duck Tours, waarbij je met een amfibievoertuig de tocht deels door water en deels over land maakt
- Leuk voor jong en oud is het Miami Seaquarium dat zich aan de noordzijde van Key Biskayne bevindt
- Golfen kun je op verschillende golfbanen in Miami Beach. Sommige golfbanen zijn privébanen waar je lid moet zijn om gebruik van te kunnen maken, zoals  de Indian Creek Country Club en de La Gorce Golf Course
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Miami Beach"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Miami Beach


 

Wist je dat... ... Miami Beach vaak de locatie van films is en dat bar The Clevelander aan Ocean Drive dan ook vrijwel altijd in beeld komt
... de film Scarface zich afspeelt in Miami Beach maar voor een groot deel in Los Angeles geproduceerd is
... de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace in 1997 voor zijn huis aan Ocean Drive neergeschoten is
... er veel beroemdheden in Miami wonen, woonden of er een tweede huis hebben waaronder Madonna, Julio Iglesias, Gloria Estefan, Jennifer Lopez, Matt Damon, Barry Gibb, Ricky Martin, Shakira, Missy Elliot, Julia Roberts en Oprah Winfrey. De locaties van hun huizen zijn te vinden op zogenaamde star maps.
Cultuur (Art Deco district, South Beach... op en top Amerika)
Zomerzonbestemming (klam en verhoogde kans op neerslag)
Winterzonbestemming (veel zon, vrij warm en weinig regen)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (bruisend uitgaansleven)
Winkelen (moet je meer in nabijgelegen Miami zijn)
Stranden (kilometers lange stranden)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (vooral afhankelijk van de dollarkoers)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie


 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl