Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Frankrijk / Parijs / Disneyland Parijs (Disneyland Paris)

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Disneyland Parijs?
Disneyland bezienswaardigheden
klimaat & weer van Disneyland
lastminutes naar Disneyland
Disneyland Parijs
Disneyland Parijs startpagina
Parijs startpagina
wikipedia

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Disneyland Parijs
Met ruim vijftien miljoen bezoekers per jaar is Disneyland Parijs (officieel: Disneyland Paris) het best bezochte attractiepark van Europa. Disneyland Parijs is een park dat bestaat uit twee attractieparken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park), een winkel en horecastraat (Disney Village) en maar liefst zeven verschillende hotels. Disneyland Paris opende haar deuren voor het eerst in april 1992. Toen heette het nog Euro Disney Resort. Het Disneyland Park is geïnspireerd op de veel figuren van Disney en Pixar. Het park kent wat betreft indeling en attracties heel veel gelijkenis met het park Magic Kingdom dat tot het Walt Disney World Resort in Orlando (Florida, USA) behoort. Het tweede park, Walt Disney Studios Park, opende in maart 2002 haar deuren. Films en dan met name cartoons vormen de basis voor de attracties in dit park. Na een aantal uitbreidingen is ook het Walt Disney Studios Park een dagvullend themapark.
Disneyland Parijs ligt ruim dertig kilometer ten oosten van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt bij Marne-la-Vallée. De reden dat men voor deze locatie heeft gekozen om het park weg te zetten is vooral vanwege het grote bereik dat men op deze plek heeft en het feit dat de bodem veel beter te bewerken was dan de mogelijke locatie die bij Toulon lag. Nog een voordeel van deze plek is dat de omgeving meer dan voldoende ruimte bood om ook overnachtingen buiten het park aan te kunnen bieden. Zo vind je binnen een straal van 10 km rond Disneyland tientallen vrijstaande hotels die je kunt boeken als uitvalsbasis tijdens je uitstapje naar Disneyland Parijs.
Dankzij de relatief korte rijdafstand is Disneyland ook onder Nederlanders een erg populaire bestemming. Dat merk je vooral tijdens schoolvakanties zoals de meivakantie en de herfstvakantie. Tijdens dergelijke periodes lijkt het wel alsof een groot deel van de bezoekers uit Nederlanders bestaan. Wie een tripje naar Disneyland Parijs wil maken moet er wel rekening mee houden dat de uitgaven ter plaatse nog redelijk op kunnen lopen. De prijzen voor eten, drinken, snoep, ijs en souvenirs liggen op z'n zachtst gezegd aan de hoge kant. Helaas hoef je voor de vrij pittige prijzen niet te rekenen op culinaire hoogstandjes.

Reizen naar Disneyland Wie naar Disneland Parijs gaat kan uit diverse mogelijkheden kiezen om er naartoe te reizen.
Per auto
Met de auto kun je Disneyland Parijs gemakkelijk bereiken vanuit Nederland. In de meeste gevallen gaat de route via Antwerpen, Gent, Kortrijk en Lille richting Parijs. Vlak voordat je het hectische verkeer van de Franse hoofdstad bereikt buig je via de A104 en A4 af richting Disneyland. Houd er rekening mee dat er op diverse plekken langs de Franse snelweg flitspalen staan. Bezoekers die vanuit het zuiden van Limburg komen zullen via Namen en Charleroi rijden.
Per trein
Disneyland Parijs heeft een eigen TGV-station, waardoor je vanuit Nederland een uitstekende treinverbinding hebt. Je kunt met NS Hispeed vanuit ieder treinstation in Nederland naar Brussel-Zuid reizen waar je overstapt op de TGV richting Disneyland. Het stuk tussen Brussel en Disneyland duurt anderhalf tot twee uur.
Per vliegtuig
Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Nederland naar de internationale luchthaven Parijs-Charles de Gaulle (CDG). Met de TGV kun je daarna in slechts twaalf minuten vanuit CDG Terminal 2 naar Disneyland reizen. Per taxi kan ook. Reken hierbij wel op redelijk hoge bedragen.
Per touringcar
Er zijn meerdere aanbieders waarbij je een busreis naar Disneyland parijs kunt boeken. Populair zijn de busreizen van Disneyspecialist Oad.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Parijs duurt iets minder dan een uur. Vanaf Brussel is de vluchttijd ongeveer 20 tot 25 minuten.
Overnachten Wie wil overnachten bij Disneyland Parijs die heeft meerdere opties. Binnen het park zelf zijn er zeven verschillende hotels. Het best gelegen én het duurste is het Disneyland Hotel, dat een eenheid vormt met de ingang van het Disneyland Park. De andere hotels van Disney zelf zijn (in volgorde van prijsniveau): Hotel New York (vier sterren), Newport Bay Club (3 sterren), Sequoia Lodge (3 sterren), Hotel Cheyenne (2 sterren), Hotel Santa Fé (2 sterren) en de Davy Crockett Ranch (2 sterren). Deze laatstgenoemde accommodatie bestaat niet uit hotelkamers maar uit eenvoudige bungalows waar je met zes personen in kunt overnachten. Dankzij de aanwezigheid van een (kleine) keuken kun je zelf koken, wat je een aanzienlijke kostenbesparing op kan leveren wat betreft maaltijdkosten op het park zelf. Naast de hotels op het park zelf zijn er ook een aantal partnerhotels. Deze hotels liggen iets verder van het park af en hebben een gratis shuttledienst tussen het park en de hotels. Over het algemeen is de prijs-/kwaliteitverhouding van deze hotels iets beter dan die van Disney zelf, waar je voor overnachten in de duurdere hotels toch aanzienlijke prijzen betaalt.
Het is ook mogelijk om een hotel of camping te boeken die niet gelieerd is aan het attractiepark. In dat geval zul je losse entreetickets moeten kopen en zelf voor vervoer moeten zorgen naar het park. Houd er rekening mee dat er voor niet-gasten van hotels en partnerhotels van Disney betaald parkeren geldt op de parkeerplaats van het park.

Een goede site over waar je moet overnachten in Disneyland Parijs is 'waar overnachten in'. Zij vertellen je waar je het beste kunt overnachten in Disneyland Parijs, wat de beste budgethotels zijn, welke bijzondere accommodaties je kunt boeken in Disneyland Parijs en alles wat je moet weten over overnachten in en in de buurt van Disneyland Parijs.

Reizen in Disneyland In Disneyland doe je in principe alles te voet. Binnen het resort zijn er gratis shuttlebussen vanuit de diverse hotels naar de entree van de parken. Van daaruit moet je verder te voet. Binnen het Disneyland Park kun je sommige stukken met een treintje afleggen (Disneyland Railroad). Op- en afstappen kan bij Main Street, Frontierland Depot, Discoveryland Station en Fantasyland Station. Voor mensen met beperkte mobiliteit is het belangrijk om in City Hall (Disneyland Park) of Studio Services (Walt Disney Studios) een speciale pas te halen waarop de beperking vermeld wordt. Met deze pas kun je via speciale ingangen attracties bezoeken. Vrijwel iedere attractie heeft een speciale rolstoelingang. Vaak is dit gecombineerd met de uitgang. Bij sommige attracties moet je uitstappen of overstappen. In de Accessibility Guide kun je exact per attractie zien welke beperkingen er zijn.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Reisseizoen & klimaat Disneyland Parijs heeft te maken met een warm zeeklimaat, waarbij het weerbeeld vaak weinig afwijkt van dat in Nederland. Gemiddeld is het een of twee graden warmer. Dat betekent niet dat het altijd warmer is in Disneyland Parijs. Zo merk je dat in de herfst en de lente bij heldere dagen er een grotere kans is op koude nachten dan in Nederland. Dat komt omdat Disneyland Parijs wat verder landinwaarts ligt. Wie naar Disneyland Parijs reist die moet dan ook met veel verschillende weersomstandigheden rekening houden. Wij zijn zelf drie keer in de herfstvakantie geweest en hebben twee keer stralend zonnig weer meegemaakt met temperaturen die opliepen tot maar liefst 25 graden Celsius. De derde keer was het hoofdzakelijk guur en zeer nat bij maximumtemperaturen van slechts 8 graden op de koudste dag.
Op het klimaat van Disneyland Parijs lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
januari 6 1 2 17 n.v.t.
februari 7 1 3 14 n.v.t.
maart 11 3 4 16 n.v.t.
april 14 5 6 14 n.v.t.
mei 18 9 7 15 n.v.t.
juni 21 12 7 11 n.v.t.
juli 24 14 8 10 n.v.t.
augustus 23 13 7 10 n.v.t.
september 20 11 6 12 n.v.t.
oktober 16 7 4 14 n.v.t.
November 10 3 3 16 n.v.t.
December 7 2 2 18 n.v.t.
Geld De monetaire eenheid in Disneyland Parijs (Frankrijk) is de euro (€). Op het park staan een paar geldautomaten waar je geld kunt pinnen. De bekende creditcards worden ook op veel plekken geaccepteerd. Je kunt je creditcard ook gebruiken om de borg te betalen voor het huren van een rolstoel.
Fooien Bij bediende restaurants is een fooi van vijf tot tien procent over de totale rekening gebruikelijk.
Tijdsverschil Er is geen tijdsverschil tussen Disneyland Parijs (Frankrijk) en Nederland.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
8 mei - Bevrijdingsdag
14 juli - Nationale Feestdag (quatorze juliet)
1 november - Allerheiligen
11 november - Wapenstilstandsdag
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal In Disneyland Parijs wordt vooral Frans gesproken. Het personeel spreekt over het algemeen ook redelijk goed Engels. Bij shows en attracties wordt er vaak ook Engels gebruikt. Bij projecties op beeldschermen worden soms ook andere talen zoals Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans gebruikt.
Gezondheid In Disneyland Parijs vind je geen ziekenhuis of apotheek. Wel zijn er twee eerstehulpposten. In Disneyland Park vind je deze in Main Street U.S.A., in Walt Disney Studios Park is deze gesitueerd achter Studio Services. In geval van directe nood kun je één van de vele Disneymedewerkers aanspreken.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Frankrijk is 0033
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Disneyland
Parijs is 0031
Mobiel bellen in
Frankrijk is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220-240 Volt wisselstroom. Men gebruikt in Frankrijk dezelfde stekkers als in Nederland.
Veiligheid Disneyland Parijs is een veilige omgeving, waar de kans op criminaliteit vrij klein is. Houd er echter wel rekening mee dat parken zoals deze ook geliefd zijn bij zakkenrollers, die gemakkelijk toe kunnen slaan in wachtrijen, tijdens voorstellingen en vooral tijdens de parades. In de hotels kun je je waardevolle spullen het beste opbergen in aanwezige kluisjes. Een specifiek gevaar met betrekking tot kinderen is dat je ze in de drukte kwijtraakt. Verlies vooral jonge kinderen niet uit het oog. Zorg er daarnaast voor dat ze voor het geval ze je toch kwijtraken iets van een briefje (of nog beter: een polsbandje) hebben met uw telefoonnummer. In het geval ze u kwijtraken kunnen ze iemand naar u laten bellen.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - bij slecht weer kunnen parades afgelast worden
- rolstoelen zijn te huur bij de parken, maar kunnen niet gereserveerd worden. Er is een flinke borg vereist voor het huren van een rolstoel
- de openingstijden kunnen van dag tot dag verschillen. Kijk voor de actuele openingstijden altijd op de Disneysite. Je kunt dan ook de actuele tijden van shows en parades zien.
- overnacht je in een hotel op het park? Je kunt pas vanaf 15 uur je kamer in. Wel heb je die dag al de hele dag toegang tot de parken.
- wachtrijen ontlopen doe je door middel van het gebruik van een fast pass. Hierbij reserveer je bij een aantal geselecteerde attracties je toegangstijd tot de attractie.
Tips (zien & doen) - hét hoogtepunt van een bezoek aan het Disneyland Park is de show Disney Dreams die aan het einde van de dag ter afsluiting gegeven wordt. Het kasteel van Doornroosje staat centraal in deze spectaculaire show vol vuurwerk, fonteinen, projecties en lasers.
- indien het weer het toelaat is er dagelijks een prachtige parade te zien. In Disneyland Park begint de parade rondom Central Plaza en trekt via de hoofdstraat naar Town Square.
- Space Mountain is een topattractie voor durfallen die van snelheid en actie houden
- lol voor het hele gezin is Buzz Lightyear Laser Blast waarbij je met lasers op allerlei figuren en voorwerpen schiet.
- Erg druk is het altijd bij Autopia. Op deze baan mag je zelf met een auto uit de vijftiger jaren rijden
- Fantasyland is het domein voor de jongere kinderen. Die kunnen hier lekker genieten van een prachtige draaimolen, vliegende olifantjes (Dombo), de draaiende theekopjes en van een leuk doolhof. Topattracties hier zijn Peter Pan’s Vlucht, “it’s a small world” en het verhaal van Pinokkio.
- in Frontierland staat Big Thunder Mountain. Met een mijntrein raas je door en over de berg.
- Sneeuwwitje’s kasteel staat centraal in Disneyland Park. Het bouwwerk is altijd een schitterend plaatje binnen het park.
- actie bekijken in Walt Disney Studios Park doe je bij de studiotour (lange wachtrij op mooie dagen) en bij de stuntshow “Moteurs... Action!”.
- de Twilight Zone Tower of Terror stelt je zenuwen op de proef. Kijk en huiver!
- interactie met tekenfilmfiguur Stitch is erg populair onder kinderen
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Disneyland Parijs"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Disneyland Parijs

 

Wist je dat... ... het totale park een oppervlakte heeft van maar liefst 19 vierkante kilometer
... ongeveer 7% van alle bezoekers uit Nederland komen
... in 2004 het ark op het randje van een faillissement heeft gestaan
... de McDonalds vestiging in Disney Village tot de drukste bezochte filialen van McDonalds in Europa behoort
Cultuur (tja... cultuur....?)
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming  
Wintersportbestemming  
Uitgaan (in Disney Village)
Winkelen (beperkt tot prijzige Disneyproducten)
Stranden  
Kindvriendelijkheid (kinderen vinden het hier geweldig)
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (duur)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie


 

 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl