Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Midden-Oosten / Verenigde Arabische Emiraten

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Emiraten?
VAE bezienswaardigheden
VAE klimaat & weer
VAE nieuws & tips
VAE reisadvies
VAE informatie

VAE waar overnachten
bijzondere plaatsen in VAE
Dubai tips
Dubai
Abu Dhabi
Abu Dhabi informatie
winterzon informatie
beste reistijd zonvakantie
Meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina heeft nog geen sponsor.

Praktische informatie over de Verenigde Arabische Emiraten
De Verenigde Arabische Emiraten is een land op het Arabisch Schiereiland. Het behoort tot de meest westers georiŽnteerde landen binnen het Midden-Oosten. Tot de millenniumwisseling hadden slechts weinigen van dit land gehoord. De Verenigde Arabische Emiraten was als bestemming vooral voorbehouden aan zakenreizigers die naar de Emiraten kwamen vanwege handel, olie en logistiek. De oorspronkelijke welvaart dankt het jonge land (de Verenigde Arabische Emiraten vormen sinds 1971 een zelfstandige staat) aan de oliewinning. Vanwege de ligging aan de Perzische Golf en het feit dat de V.A.E. een binnen deze regio veilige en politiek stabiele plek is zorgt ervoor dat er de afgelopen decennia ook legio mogelijkheden waren om zich als belangrijk handelsknooppunt te ontwikkelen. Die kans hebben met name Dubai en in iets mindere mate de andere emiraten met beide handen aangegrepen. Hierdoor werd men al minder afhankelijk van de inkomsten uit olie. Sinds eind jaren negentig zet Dubai volop in op het toerisme. Er is enorm geÔnvesteerd in soms als waanzinnig geachte onroerend goed projecten zoals de Palmeilanden, de gigantische wijk Downtown Dubai met de 829,84 meter hoge Burj Khalifa als trots hoogtepunt en de wolkenkrabberwijk Dubai Marina. Er is tevens een enorme groei geweest in het aantal hotelbedden. Deze zijn hoofdzakelijk terug te vinden in de meer luxe categorieŽn waarbij er soms sprake is van een niveau die het gemiddelde vijfsterrenhotel ver ontstijgt. Deze ontwikkeling zie je nu ook in Abu Dhabi, het rijkste emiraat van het land. De skyline van Abu Dhabi verandert op dit moment snel. Men mikt op toeristen die Dubai inmiddels wel gezien hebben en ter afwisseling naar Abu Dhabi komen. De emiraten Sharjah, Ajman, Umm al-Quwain, Ras-al-Khaimah en Fujeirah varen een duidelijk behoudender koers. Deze emiraten zijn ook minder westers georiŽnteerd. Het voordeel daarvan is dat deze emiraten authentieker overkomen dan Dubai en Abu Dhabi. Wie de Verenigde Arabische Emiraten bezoekt zal ontdekken dat het land meer is dan woestijn, luxe hotels en souks.

Verenigde Arabische Emiraten plaatsen & emiraten
Over de volgende bestemmingen in V.A.E. is op deze site uitgebreide informatie beschikbaar:
Abu Dhabi
Dubai

Reizen naar V.A.E. Vrijwel iedereen die naar de Verenigde Arabische Emiraten reist die doet dat per vliegtuig. Zowel vanaf Amsterdam, Brussel als de Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens bieden volop vluchtmogelijkheden naar de drie internationale luchthavens van Abu Dhabi, Dubai en Sharjah. Naast een groot aantal directe vluchten (o.a. KLM en TUI) zijn er ook legio mogelijkheden om met een overstap of tussenstop naar de VAE te vliegen. Op de internationale luchthavens van Ras-al-Khaimah en Al Fujeirah worden vanuit Nederland geen vluchten aangeboden.
Met de trein naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen is niet mogelijk. In de VAE ligt er geen spoornetwerk. Ook busreizen naar de VAE worden niet aangeboden.
Een klein deel komt via zee naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het toenemend aantal cruises dat Dubai aandoet zorgt ervoor dat een (relatief zeer klein) deel van de toeristen over water in de Verenigde Arabische Emiraten aankomt.

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN AANBIEDINGEN VAN TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Dubai of Abu Dhabi duurt ruim 6 uur. De terugvlucht naar Schiphol duurt vanwege de tegenwind iets langer: meestal zo'n 7 uur. Vluchten met een tussenstop of overstap zorgen voor een reistijd van minimaal 9 tot 10 uur. Naar de andere Emiraten moet je vrijwel altijd overstappen of doorreizen per auto, taxi of bus.
Overnachten Waar kun je het beste overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten? De accommodaties in de Verenigde Arabische Emiraten variŽren van eenvoudige hostels tot aan superdeluxe hotels die je stoutste dromen overtreffen. Niet alleen in prijs vind je enorme verschillen, ook in locatie en comfort zitten er duidelijk verschillen tussen op papier vergelijkbare hotels. Zo tellen alle steden een aantal oudere hotels in de drie-, vier- en zelfs vijfsterrencategorie die de concurrentie met recent gebouwde hotels niet aankunnen. Zo staan er in en rondom het oude Dubai veel hotels die eigenlijk niet aan de westerse standaarden voldoen. Anderzijds telt juist Dubai nog veel meer hotels die voor hun klasse zo goed zijn dat ze eigenlijk vergelijkbaar zijn met een categorie hoger in andere landen. Vroeger bestond all inclusive toerisme in Dubai niet, maar tegenwoordig kun je in Dubai in verschillennde uitstekende all inclusive hotels verblijven.

Wie wil baden in weelde die kan terecht in het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi of ťťn van de topklasse hotels in Dubai zoals het Burj Al Arab, Al Qasr, Armani Dubai, The Address Dubai Mall of het indrukwekkende Atlantis The Palm.

Unieke plekjes om te overnachten zijn het Al Maha Desert Resort, het Bab al Shams Desert Resort en het Hatta Fort Hotel. Deze drie luxe hotels liggen in de woestijn.

Wie Dubai wil bezoeken maar geen zin heeft in Dubaiprijzen die kan terecht in buuremiraat Sharjah. Hier vind je aangename strandhotels die ongeveer de helft kosten van de prijs die je voor vergelijkbare hotels in Dubai betaalt. Ook het emiraat Fujeirah biedt comfortabele hotels tegen nog aangename prijzen. Luxe aanraders in Fujeirah zijn het Hilton en Le Meridien Al Aqah Beach. Ook emiraat Ajman telt een aantal aangename strandhotels, waarbij het Ajman Kempinski Hotel veruit het beste is. Met een eigen privťstrand van vijfhonderd meter en stijlvol ingerichte kamers is dit luxe hotels perfect voor een comfortabele strandvakantie.

Het emiraat Umm al-Quwain is op toeristisch gebied absoluut niet zo ver ontwikkeld als de hierboven genoemde emiraten. De over het algemeen tot de lagere klasse behorende hotels scoren op beoordelingssites ook aanzienlijk onder het gemiddelde voor de Emiraten.


 

Reizen in V.A.E. De taxi is een hele goede manier om je binnen steden maar ook tussen steden en emiraten onderling te verplaatsen. Taxiís zijn relatief goedkoop en comfortabel. Goedkoper zijn de zogenaamde gedeelde taxiís die rijden zodra de auto vol is. Dit kunnen minibusjes zijn maar ook gewone auto of stationcars. Een passagier eruit betekent plek voor een ander. Eigenlijk lijkt het meer op een soort van busdienst dan op een taxi.
Bussen rijden er in Dubai, Abu Dhabi en tussen de steden Abu Dhabi, Dubai en Al Ain.
Een huurauto is een goede mogelijkheid om je binnen de Emiraten te verplaatsen. De huurprijzen liggen vrij laag en de brandstofprijzen zijn voor Nederlanders veel aangenamer dan wat ze in eigen land betalen. Zelf autorijden betekent ook dat je te maken krijgt met soms hectisch verkeer, zoeken naar parkeerplek zoals in de centra van Dubai/Abu Dhabi en zorgen dat je een redelijk aantal uren voordat je gaat autorijden geen alcohol genuttigd hebt. Wat betreft alcohol in het verkeer (en op straat) is er een zero-tollerancebeleid waarbij er hoge straffen uitgedeeld kunnen worden. Ďs Avonds doorzakken in het hotel en de volgende ochtend achter het stuur is daarom ook niet aan te raden.
Dubai heeft een gloednieuw metrostelsel. Voor een schijntje reis je comfortabel tussen de belangrijke plekken binnen Dubai. In Abu Dhabi wordt er hard aan een metrostelsel gewerkt.
Treinen of trams zijn er in de Verenigde Arabische Emiraten niet te vinden.
Douane & documenten EOm de Verenigde Arabische Emiraten met een Nederlands paspoort binnen te komen moet je paspoort geldig zijn tot zes maanden na je terugreis. Bij aankomst in de VAE krijg je een gratis inreisvisum in je paspoort gestempeld dat geldig is voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
Het invoeren van drugs, namaakartikelen, pornografie en wapens is verboden. Als volwassen niet-moslim mag je per persoon twee liter sterke drank, twee liter wijn, tweeduizend sigaretten, vierhonderd sigaren en twee kilogram tabak invoeren.
Reisseizoen & klimaat IDe Verenigde Arabische Emiraten kennen een warm woestijnklimaat met zeer milde, zonnige en droge winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. Het aangenaam warme weer in de periode november tot en met april zorgt ervoor dat de Emiraten het beste in deze periode bezocht kunnen worden. De koelste dagen ligt het kwik overdag rond de twintig graden. In november, maart en april loopt de thermometer gemakkelijk op richting de dertig graden of nog iets hoger. Niet voor niets zijn de emiraten erg populair als winterzonbestemming. Vanaf mei begint de serieuze hitte waarbij augustus en september wat betreft de combinatie van warmte en luchtvochtigheid het minst aangenaam zijn. In de zon kan het gemakkelijk 45 tot 50 graden Celsius worden met een relatieve luchtvochtigheid van meer dan negentig graden. Buitenactiviteiten kun je dan eigenlijk helemaal vergeten. Zelfs wandelen is al een hele opgave.
Waar je bij het reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten ook zeker rekening mee moet houden is de ramadan. Tijdens deze vastenperiode is het overdag lastig om te eten en te drinken. Alcohol kun je dan alleen maar in je hotelkamer nuttigen. De ramadan verschuift ieder jaar. Op beleven.org kun je zien hoe de ramadan dit jaar valt.
Op de Emiraten zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten.
Op het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen van de Emiraten.
Klimaattabel
Dubai

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in įC
Gemiddelde
nachttemp.
in įC
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in įC
Januari 24 14 8 3 23
Februari 25 15 8 3 23
Maart 28 17 8 1 24
April 33 20 10 1 25
Mei 37 23 11 0 29
Juni 39 26 11 0 31
Juli 41 29 10 0 32
Augustus 42 29 10 0 33
September 39 26 10 0 32
Oktober 36 23 10 0 31
November 31 18 9 2 28
December 25 15 8 4 25
Geld In de V.A.E. is de dirham de nationale munteenheid. Omdat de wisselkoers van de dirham gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar kan de koers ten opzichte van de euro variŽren. Het prijsniveau ligt in de emiraten gemiddeld op een vrij gunstig niveau. Veel zaken zijn goedkoper in alle zeven emiraten. Dat heeft vooral te maken met het gunstige belastingklimaat dat heerst in de Verenigde Arabische Emiraten.
Met internationale creditcards kun je op zeer veel plekken betalen. Wie geld wil pinnen die kan zowel met bankpas als met creditcard bij een zeer groot aantal geldautomaten terecht.
Fooien Het geven van fooien wordt in de Verenigde Arabische Emiraten als vrij gebruikelijk gezien. Hanteer hierbij een percentage van tien procent voor bedienend personeel in restaurants en bars. Kamermeisjes geef je enkele dirhams per dag. Kruiers geef je 5 tot 10 dirham per stuk bagage. Bij taxichauffeurs rond je het bedrag af naar boven.
Tijdsverschil Het tijdsverschil tussen de Verenigde Arabische Emiraten bedraagt in de winter 3 uur. Het is in de VAE dan drie uur later dan in Nederland. Als bij ons de zomertijd geldt dan is dit verschil nog maar twee uur omdat men in de VAE geen zomertijd kent.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag
6 augustus - Troonbestijging
2 december - National day (viering verbond van de 7 emiraten in 1971)
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Ramadan (elk jaar verschillend)
Suikerfeest (aansluitend aan ramadan)
Eid al-Adha - pelgrimstocht naar Mekka (variabel)
Hejra - islamitische nieuwjaarsdag (variabel)
Taal Naast Arabisch als officiŽle taal wordt er in de Verenigde Arabische Emiraten ook uitgebreid Engels gesproken. Veel publicaties zijn ook in het Engels.
Gezondheid De medische voorzieningen zijn uitstekend in de Verenigde Arabische Emiraten. Ziekenhuizen zijn goed en de privť-klinieken nog beter. Artsen spreken vrijwel zonder uitzondering uitstekend Engels. Medicijnen kunnen in de uitstekende apotheken gehaald worden. Voor veel medicijnen is een doktersrecept nodig. Voor veel medicijnen die in Nederland vrij verkrijgbaar zijn geldt dat deze in de VAE ook zo te koop zijn bij de apotheek. Pas op met het invoeren van eigen medicijnen. Sommige stoffen zoals codeÔne worden in de Verenigde Arabische Emiraten als drugs gezien terwijl dit in Nederland als hulpstof in (op recept verkrijgbare) pijnstillers verwerkt zit.
Het kraanwater in de Verenigde Arabische Emiraten is geschikt als drinkwater.
Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk CoŲrdinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kengetal voor de Verenigde Arabische Emiraten is 00971
Het kiesnummer voor Nederland vanuit V.A.E. is 0031
Mobiel bellen in de emiraten is met de meeste GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 zijn.
De dekking voor mobiele telefoons is over het algemeen zeer goed.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220/240 Volt. Men gebruikt in de Verenigde Arabische Emiraten de Engelse driepins-stekkers.
Voor onze West-Europese stekkers heeft u een adapter nodig.
Deze zijn op veel plekken te koop en de betere hotels lenen ze uit aan hun gasten.
Veiligheid Verenigde Arabische Emiraten is een veilige bestemming op veel gebieden. Diefstal is iets waar je niet zo snel mee te maken krijgt, geweld tegen toeristen kent men niet en binnen de regio is het land ťťn van de meest stabiele staten op het gebied van politiek en internationale betrekkingen. Er zijn drie risicoís die je wel in moet calculeren. Allereerst is er de ontzettend sterk zon die al snel onderschat wordt. Verbranding van de huid kan hier veel sneller gebeuren dan in West-Europa. Een tweede risico is het verkeer. Wat betreft verkeersongevallen en doden in het verkeer heeft de Verenigde Arabische Emiraten geen al te beste reputatie. Het derde risico is reizigersdiarree. In de meeste hotels en restaurants is het eten veilig. Het gevaar van bacteriologisch niet het allerbeste eten ligt op sommige plekken wel op de loer. Dat geldt overigens ook voor shawarma (shoarma) die je in Nederland eet.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Wees behoudend met je kledingkeuze. Te blote kleding wordt niet gewaardeerd en is binnen winkelcentra, openbare gebouwen en zeker moskeeŽn verboden. De schouders en knieŽn dienen ook bij het betreden van de grote shopping malls bedekt te zijn. Indien mannen in bermudaís of andere korte broeken lopen wordt dat door de locals gezien alsof je in je ondergoed loopt
- Het fotograferen van militaire objecten, luchthavens en olie-installaties is niet toegestaan. Ook openbare gebouwen (zowel binnen als buiten) en paleizen mogen niet gefotografeerd worden
- Homoseksualiteit is niet toegestaan binnen de Verenigde Arabische Emiraten
- Op het gebied van alcohol en autorijden is er een zerotolerance beleid. Om problemen te voorkomen is het beter om minimaal 24 uur voor het besturen van een auto geen alcoholische dranken te nuttigen.
- Internet is in de Verenigde Arabische Emiraten onderhavig aan censuur
- Naturisme en topless zonnen zijn niet toegestaan
- Zorg dat je voldoende kleingeld bij hebt als je met je huurauto wilt parkeren in het centrum van Dubai of Abu Dhabi. Betaald parkeren is ook hier steeds verder ingeburgerd
- Trek niet met een huurauto de woestijn in (ook niet met een vierwielaangedreven jeep). Het zand kent vele zwakke plekken waar je niet meer uitkomt als je daar eenmaal in vast komt te zitten.
- Tijdens de ramadan (islamitische vastenmaand) zijn vrijwel alle restaurants en andere horecagelegenheden gesloten overdag. Ook voor toeristen is het vrijwel onmogelijk om eten of drinken te krijgen zolang het licht is. Beste opties zijn dan de minibar in je hotelkamer of supermarkten. Probeer gedurende de ramadan eten of drinken overdag niet in het openbaar te nuttigen.
Tips (zien & doen) - Voor winkelliefhebbers zijn er volop shopping malls waar ze los kunnen gaan. Vrijwel alle grote merken hebben hier minimaal ťťn filiaal. Aanraders zijn de Dubai Mall (1200 winkels), de Mall of the Emirates en het in Arabische sferen opgetrokken Madinat Jumeirah in Dubai
-
 de Abu Dhabi Heritage Village behoort volgens de bezoekers van de Lonely Planet site tot de top bezienswaardigheden van Abu Dhabi. Hier kun je zien hoe de locals in Abu Dhabi leefden en werkten voordat het zwarte goud voor welvaart in dit gebied zorgde
- Het Burj Al Arab hotel is niet alleen bepalend voor het gezicht van Dubai, ook van binnen glittert de weelde je tegemoet. Neem hier zeker een kijkje (tegen betaling).
- Abu Dhabi en Dubai kennen toerbussen onder de naam Big Bus Tours. Deze bussen die volgens het hop-on-hop-off systeem werken bieden een rondrit langs de meeste bezienswaardigheden in Abu Dhabi of Dubai. Als je ergens uitstapt dan kun je overdag ieder half uur weer op een bus stappen om je route te vervolgen.
-  auto- en pretparkliefhebbers kunnen terecht in Ferrari World op Yas Island bij de stad Abu Dhabi. Dit enigste op het automerk Ferrari gebaseerde themapark biedt allerlei attracties die te maken hebben met de sportauto's van het luxe Italiaanse automerk. Ook vind je hier moderne en historische Ferrari's die je kunt bewonderen. Op vrijdagen kunnen de wachttijden bij de meest populaire attracties oplopen tot langer dan een uur. Omdat Ferrari World voor 95% overdekt is, is het ook een uitstekende attractie voor de zeer hete zomermaanden.

- De golfbaan van Dubai
(Dubai Creek Golf) is ťťn van de mooiste ter wereld
- SkiŽn in de woestijn? In Dubai kan het. Bij de Mall of the Emirates bevindt zich de hoogste indoor skibaan ter wereld.
- het zogenaamde dunebashing is een onvergetelijke ervaring. Met vierwiel aangedreven auto's trek je de woestijn in waar je de ervaren chauffeur over de zandduinen gaat scheuren. Als je een gedreven chauffeur hebt dan maak je met de auto hoeken waarvan je vooraf waarschijnlijk niet wist dat het mogelijk was. Dit soort excursies worden vrijwel altijd gecombineerd met een diner in de woestijn met buikdans, waterpijp en andere typisch Arabische elementen.
- een variant op het dune bashing is wadi bashing waarbij je door de gedeel of deels droogstaande rivierbedden scheurt en kunt genieten van de prachtige landschappen.
- Al Ain is een oase gelegen op anderhalf uur reizen van Dubai en Abu Dhabi. De bronnen nabij Al Ain zorgen voor een groene uitstraling van deze plaats die aan de grens met Oman ligt
- in het centrum van Ajman vind je in een prachtig gerestaureerd fort het etnologisch-archeologisch museum
- prachtige stranden langs de kilometers lange kust zorgen ervoor dat je volop kunt zwemmen en watersporten. Vooral de stranden in Dubai zijn erg populair voor een zonvakantie
- in de wintermaanden worden er kamelenraces gehouden. Het bijwonen van een dergelijke wedstrijd is een hele ervaring. Voor de meeste races zul je wel vroeg op moeten staan want het merendeel van de kamelenraces wordt in de vroege ochtend gehouden
-
 de Sheikh Zayed Moskee is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het oosten van Abu Dhabi
- de wijk Al Bastakiya toont hoe Dubai er vroeger uitgezien heeft

- Dubai telt twee fantastische waterparken: Wild Wadi Waterpark gelegen bij het Burj Al Arab hotel en Aquaventure gelegen bij Hotel Atlantis The Palm
- in Dubai staat met maar liefst 829 meter hoogte het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa. Je kunt tegen betaling met de lift naar het observatiedek op de 124e verdieping. Tip: ga vlak voor zonsondergang naar boven en blijf tot de eerste fonteinshow van de Dubai Fountain
- The Walk is een gezellige boulevard vol restaurants en terrasjes in de wijk Dubai Marina.
-
voor autosportliefhebbers is een bezoek aan Yas Island, gelegen op zo'n kwartier rijden van het centrum van de Abu Dhabi, een bezienswaardigheid die je niet over moet slaan. Hier vind je het Yas Marina Circuit waar eens per jaar de Grand Prix van Abu Dhabi gereden wordt. Als er geen Formule 1 wedstrijd gaande is kun je hier vrijwel altijd toekijken hoe coureurs hun raceauto's over de fraai aangelegde baan manoeuvreren.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Emiraten"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van de Emiraten


 

Wist je dat... ... de Verenigde Arabische Emiraten tot de meest ontwikkelde landen ter wereld behoort
... Dubai de snelst groeiende metropool ter wereld is
... alcohol vrijwel alleen maar te krijgen is in hotels en bars/clubs rondom de hotels
... het emiraat Sharjah helemaal alcoholvrij is
... je minimaal 21 jaar moet zijn om de uitgaansgelegenheden binnen te mogen
Cultuur  
Zomerzonbestemming (veel zon maar ook snikheet)
Winterzonbestemming (zonzeker en aangenaam warm)
Wintersportbestemming (alleen in Dubai indoor skiŽn)
Uitgaan (in Dubai)
Winkelen (vooral in Dubai en in iets mindere mate Abu Dhabi)
Stranden (mooi en schoon)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (veel luxe, maar in verhouding goedkoop)
  Het aantal sterren kan variŽren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© Landenportal.nl

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl