Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje / Mallorca

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Mallorca
goedkoop naar Mallorca
bijzondere plaatsen Mallorca
alles over Mallorca
het eiland Mallorca
Mallorca bezienswaardigheden
Mallorca voor beginners
Mallorca top 10
Mallorca foto's
Mallorca klimaat & weer
Mallorca nieuws & tips
Mallorca reisadvies
Palma de Mallorca
Spanje zonkalender
wikipedia
winterzon informatie
zomerzon informatie
meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Mallorca
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een prachtige, voor de Spaanse Middellandse zeekust gelegen eilandengroep. Mallorca ligt in het midden en wordt omringd door de nabij gelegen eilanden Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera. Het eiland kent een rijke geschiedenis: Nadat de Romeinen het eiland in 123 voor Chr. veroverden, hebben onder andere de Vandalen, Byzantijnen en de Moren er hun sporen achter gelaten. In 1983 kreeg het eiland zijn eigen autonomie, tegelijk met de andere eilanden van de Balearen.
Behalve door een rijke historie, staat het eiland ook bekend als een populaire en zonnige vakantiebestemming. Het toerisme concentreert zich vooral aan de kusten waar men de prachtige stranden vindt. De meest populaire en bekende badplaatsen bevinden zich op het zuidelijke deel van het eiland met als middelpunt Playa de Mallorca, pal naast de hoofdstad Palma de Mallorca. Door de combinatie van een rijke cultuur, prachtige landschappen, zonnige stranden en een bruisend uitgaansleven, is Mallorca voor elke vakantieganger het ideale eiland.

Vakantie Mallorca

Mallorca is al vele jaren één van de populairste vakantie-eilanden van Spanje. Jaarlijks vliegen er vanuit Nederland vele duizenden toeristen naar het eiland toe om er te genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Tui bied meerdere pakketreizen naar het eiland zodat ze zelf helemaal niets hoeft te regelen. De vlucht, de transfer en het verblijf is allemaal voor je geregeld. Tui biedt vakanties op Mallorca aan naar enkele van de mooiste hotels en ressorts op het eiland. Of je nu op zoek bent naar een all-inclusief vakantie aan het strand of een heerlijke relax vakantie wil in een rustiger deel van het eiland, je vindt het allemaal bij Tui. Met name de Rui hotels op het eiland zijn erg populair.
Mallorca vakanties bij TUI

Autohuren op Mallorca

Wil je tijdens je vakantie Mallorca verkennen dan kun je dit het beste doen met een eigen huurauto. Je kunt natuurlijk direct bij aankomst op het vliegveld van Palma de Mallorca een auto huren. Wil je echter maar één of twee dagen tijdens je vakantie gebruik maken van een huurauto dan kun je beter ter plaatse een auto huren. Bij Sunnycars kun je op meerdere plaatsen op het eiland een auto huren. Het grote voordeel van een auto huren bij Sunnycars is dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. De huurprijs is altijd inclusief alle verzekeringen en ze werken altijd met de vol is vol constructie.
 

Reizen naar Mallorca Mallorca is prima bereikbaar per vliegtuig vanuit Nederland met een vluchttijd van ongeveer 2 uur.
Per auto is Mallorca te bereiken door gebruik te maken van de veerboot die vanuit Barcelona vertrekt. In het hoogseizoen vaart de boot 2 keer per dag, in het voor- en naseizoen 1 keer per dag.
Vluchttijd De vluchttijd vanuit Amsterdam, Brussel of net over de grens gelegen Duitse luchthaven naar Mallorca duurt ruim twee uur.
Overnachten Mallorca heeft een keur aan accommodaties. Je kunt er hotels in alle klassen vinden, maar ook guesthouses en hostels zijn er genoeg. Ook zijn er verschillende campings op het eiland. Hou er wel rekening mee dat er, zeker in het hoogseizoen, door de toeristische drukte niet altijd slaapplaatsen op de bonnefooi beschikbaar zijn.

De combinatie van zon, zee, strand en een relaxed all-inclusive hotel vormen dé ingrediënten voor een onbezorgde vakantie. Met de SUNEO CLUB all-inclusive formule biedt TUI een selectie aan comfortabele hotels aan die all-inclusive verzorging bieden die aan de hedendaagse verwachtingen van vakantiegangers voldoen. Op het eiland Mallorca zijn er meerdere SUNEO CLUB hotels die garant staan voor een heerlijke all-in vakantie.


 

Reizen op Mallorca Alle gedeelten van het eiland zijn goed bereikbaar door het uitstekende openbaar vervoer. Op het eiland zijn bus- en treinverbindingen, trams en in Palma zelfs een moderne ondergrondse metro. Vrijwel elke plaats is per bus te bereiken.
De treinverbinding loopt tussen Palma, via Marratxi en Inca en eindigt in Sa Pobla of Manacor. Het is mogelijk om een fiets mee te nemen in de trein om ergens langs het traject een mooie fietstocht te beginnen (aanrader!).
Er kan op Mallorca lekker gefietst worden. Fietsen kunnen op diverse plaatsen op het eiland gehuurd worden. maar ook uw eigen fiets kan vaak onder gunstige voorwaarden worden meegenomen in het vliegtuig (vraag uw vliegmaatschappij) Meer informatie over bus, trein, metro en fietsen op het eiland, vindt u op www.consorcidetransports.org/web/ctm/inici
Op het eiland zijn veel autoverhuurbedrijven te vinden, zowel de grote internationale firma’s, zoals Avis, Europcar, Budget, maar ook minder bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Er wordt op Mallorca aan de rechter kant van de weg gereden.
Bijzonder is de Soller Tram, omdat er nog steeds gebruikt wordt gemaakt van de originele houten rijtuigen die al sinds de opening van de lijn tussen Palma en Soller in 1913 worden ingezet. Ook het prachtige berglandschap waar deze lijn je doorheen voert maken het een ervaring om nooit meer te vergeten.
Meer informatie over deze tramdienst vindt u op www.trendesoller.com
Er kunnen verschillende georganiseerde boottripjes gemaakt worden rond het eiland, maar zelf een boot huren is ook mogelijk. Het eiland heeft een aantal mooie stranden en baaien die alleen per boot bereikbaar zijn.
Douane & documenten Vanuit een EU-land, onder andere Nederland, mag u in principe zonder enige beperking persoonlijke bezittingen meenemen en hoeveelheden voor persoonlijk gebruik in andere lidstaten kopen. Spanje is een E.U.-land, dus is voor het reizen alleen een geldig paspoort vereist.
Reisseizoen & klimaat Het hoogseizoen valt in de maanden juni, juli en augustus. Dan ligt de gemiddelde maximum temperatuur tussen de 27 en 30 graden en de zeewatertemperatuur tussen de 23 en 25 graden. De kans op neerslag is gedurende deze maanden nihil. In de winter is het gemiddeld zo’n 14 graden op het eiland. Van mei t/m september is de hoeveelheid UV-straling op z’n hoogst en een goede bescherming tegen verbranding is dan noodzakelijk.
Op het klimaat van Mallorca lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief gedetailleerde klimaattabellen voor de Algarve.
Op de Spanje zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Mallorca.
 
Klimaattabel

 

maand

gemiddelde
max. temp.
in °C
gemiddelde
min. temp.
in °C
zonuren
per dag
dagen neerslag per maand zeewater
temperatuur
in °C
januari 14 6 5 7 15
februari 14 6 6 7 14
maart 16 7 6 7 14
april 17 9 7 7 15
mei 21 12 9 6 17
juni 25 16 10 3 21
juli 29 19 11 2 24
augustus 30 20 10 3 25
september 26 17 8 5 24
oktober 23 14 6 7 22
november 18 10 5 7 19
december 15 8 5 8 16
Geld Op Mallorca kan gewoon met de Euro betaald worden. (EU-land) In de toeristische gebieden kunt u met de meeste creditcards en pinpassen betalen. In kleine, traditionele winkels en op de markten zult u vaak contant moeten betalen.
Fooien Het is gebruikelijk om overal fooi te geven. Niet alleen in de horeca, maar ook bij de kapper, de taxichauffeur of het kindermeisje van het hotel is het geven van een fooi van 5 tot 15% gebruikelijk..
Tijdsverschil Mallorca ligt in dezelfde tijdszone als Nederland. Er is dus geen tijdsverschil.
De zomertijd en wintertijd lopen op Mallorca gelijk met die in Nederland.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 jan Nieuwjaar (Cap d'any)
6 jan Driekoningen (Els Reis Mags)
1 mrt Dag van de Balearen (Dia de les Illes Balears)
1 mei Dag van de Arbeid (Festa del Traball)
25 jul St. Jacobsdag (Sant Jaume)
15 aug Maria Hemelvaart (L'Assumpció)
12 okt Nationale feestdag (Dia de l'Hispanitat)
1 nov Allerheiligen (Tots Sants)
6 dec Dag van de grondwet (Dia de la Constitució )
8 dec. De onbevlekte ontvangenis van Maria (La Immaculada Concepció)
25 / 26 dec Kerstmis (Nadal)
Overige feestdagen die jaarlijks op andere dagen vallen:
Naast deze nationale feestdagen zijn er nog veel verschillende lokale feesten en festivals.
Er is dus altijd wel iets feestelijks te doen. Het toeristenbureau kan u hier meet over vertellen. Hun website is te vinden op: http://www.illesbalears.es/ing/majorca/home.jsp
Taal De officiële talen van Mallorca zijn Spaans en Catalaans. De jongere Mallorcanen spreken ook wel een aardig woordje Engels of Duits.
Gezondheid De ziekenhuizen en doktoren in Spanje en op Mallorca zijn van een hoge standaard. In de meeste ziekenhuizen is Engels sprekend personeel aanwezig. Zorg dat u in het bezit bent van een EHIC (European Health Insurance Card). Deze is op te vragen bij uw zorgverzekeraar.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Mallorca is 0031
Alle Nederlandse mobiele telefonie aanbieders bieden dekking op Mallorca. Ook is mobiel internet beschikbaar op het eiland, maar de kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, afhankelijk van uw contract en aanbieder. WIFI is op veel plaatsen beschikbaar, vooral in het toeristische gedeelte..
Elektriciteit De stroomvoorziening op Mallorca is gelijk aan die in Nederland: 230V / 50Hz. Ook de stekkers en stopcontacten zijn hetzelfde.
Veiligheid De veiligheid van Mallorca is groot, vergelijkbaar met die van de rest van Spanje. Helaas komt het zakkenrollen wel voor op het eiland. Ook wordt gewaarschuwd voor auto-inbraken. Zorg dus dat je waardevolle spullen niet in de auto laat liggen.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! -Huurauto's zijn te herkenen aan hun nummerbord en daardoor een gewild doelwit voor inbraken.
-Het is beter om geen kraanwater te drinken op Mallorca, koop liever flessen drinkwater.
-De zonnekracht op Mallorca kan in de zomer erg sterk zijn! Bescherm je dus tegen zonnebrand door het dragen van kleding en goede zonnebrand crème.
-Merknamen van medicijnen kunnen afwijken van de bij ons gebruikte namen. Neem dus een etiket mee van uw Nederlandse medicijnen als u geen medicijnenpaspoort heeft.
-Het is gebruikelijk dat men zich in een restaurant een tafel laat wijzen door de ober (camarero)
-Hou er rekening mee dat de meeste winkels tussen 13.30 en 16.00 gesloten zijn voor de siesta.
Tips (zien & doen) - De westkust van dit eiland is een waar wandel- en fietsparadijs. Hier geen drukke toestanden maar absolute rust en prachtige kleine dorpjes.
- In Palma de Mallorca vind je het kasteel van Koning Juan Carlos I dat uitkijkt over de stad.
- Ook de kathedraal La Seu in een aanrader, welke dateert uit de 13e eeuw en later gerestaureerd is onder leiding van Gaudi.
- Boven Palma de Mallorca ligt het prachtige kasteel van Bellver. Het uitzicht over Palma is hier fantastisch!
- Palacio de la Almudaina is een prachtig paleis net buiten de stadsmuren met een geweldig uitzicht op de baai van Palma de Mallorca.
- De Soller-tramlijn stamt uit 1913. De originele rijtuigen voeren u door het prachtige landschap. Een aanrader.
- Mallorca is een uitstekend eiland om te fietsen. De wegen zijn goed, het landschap prachtig en het weer in de zomer prima. Fietsen zijn op het eiland te huur.
- Een boottrip langs de kust voert je door de prachtige baaien van het eiland. Een heerlijke ontspanning.
- Hip winkelen in Palma doe je het beste in de grootste winkelstraat: De Avinguda Jaume III waar je diverse boetiekjes, leuke cadeauwinkels en de Galerias Preciados, een bekend Spaans warenhuis, kunt vinden.
- Rustiek winkelen doe je het beste op de markten in Palma, maar ook in de kleinere dorpjes vind je markten en traditionele winkeltjes.
- Mallorca staat bekend om haar parels, die overal te koop zijn. Ook kan je een bezoekje brengen aan een parelfabriek om te zien hoe ze gemaakt worden.
- De traditionele Spaanse vismarkt van Catalina is een aanrader.
- De Moorse wijk in Palma is leuk om doorheen te wandelen met vele steegjes en binnenplaatsen.
- Torrent de Pareis is een grillige kloof in het noordwesten van Mallorca, waar je spectaculaire wandelingen kunt maken.
- Op Mallorca tref je veel grotten maar er zijn er slechts een paar open voor publiek. Het bekendste grottenstelsel vind je aan de oostkust van Mallorca: de grotten van Drach.
- De mooiste plekjes van Palma ontdek je snel met de hop-on-hop-off city bus. Je kunt zo vaak op- en afstappen als je wilt.
- Port de Soller is een gezellige badplaats in Mallorca met schattige huisjes uit de 16e en 18e eeuw en sinaasappelplantages. -Een excursie met een onderzeer kun je in Port de Soller maken.
Meer tips? Bezoek de sites die je vindt onder "meer Mallorca"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Mallorca


Wist je dat... ... de naam Mallorca is afgeleid van het Latijnse 'insula maior' wat 'groot eiland' betekent?
... er per jaar 12 miljoen toeristen naar Mallorca gaan? Hiervoor zijn 170.000 vakantievluchten per jaar nodig!
... er ongeveer 1200 Nederlanders op Mallorca wonen?
... ze in El Arenal balletje, balletje (oplichterij) op straat spelen?
... er iedere donderdag een grote markt in Inca is. Deze markt is 700 jaar oud en de grootste markt van Europa.
... er wel 18 golfbanen op Mallorca zijn?
... meer dan de helft van de bevolking in Mallorca in de toeristenbranche werkt?
... Het plaatselijke gebak, het ensaimadas alleen beschikbaar is in Mallorca?
... Er in 2005 meer dan 2.400 restaurants op het eiland Mallorca waren?
Cultuur  
Zomerzonbestemming (warm en zonnig)
Winterzonbestemming (te koel in de winter)
Wintersportbestemming (wel sneeuw in de bergen, maar geen skipistes)
Uitgaan  
Winkelen  
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil  
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

© foto 1 t/m 4 wikipedia GNU licentie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl