Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / informatie / sigarettenprijzen / namaaksigaretten

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer sigaretten?
sigarettenprijzen buitenland

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Slechte of namaaksigaretten?
"Mijn sigaretten smaken niet zoals ze horen te smaken...."
Denk je goedkope sigaretten gekocht te hebben van een bekend merk, smaken ze voor geen meter. Dat kan 3 oorzaken hebben:
1) De sigaretten zijn verouderd en voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen van de fabrikant. Dit kan veroorzaakt worden door ouderdom en/of verkeerde opslag van sigaretten. Je kunt je voorstellen dat sigaretten die erg warm en/of vochtig opgeslagen liggen snel verschijnselen zoals uitdroging of gele/bruine vlekjes vertonen. In het ergste geval ruiken de sigaretten ook muf als gevolg van schimmelvorming. Deze veroudering kan liggen aan logistieke problemen, verkeerde opslag, parallelimport via teveel schakels of simpelweg de leeftijd van de sigaretten (lage omloopsnelheid).
2) Een productiefout. Ook bij grote fabrikanten kan er iets fout gaan. Die kans is echter erg klein door de hoge kwaliteitseisen die gehanteerd worden en de strenge kwaliteitscontroles.
3) Het gaat om een vervalsing (namaaksigaretten). In dat geval zijn de sigaretten niet door de licentiehouder/eigenaar van het merk geproduceerd en voldoen ze ook niet aan de productkenmerken en kwaliteitsnormen van het betreffende merk. Door het gebruik van veelal goedkopere grondstoffen en minder geavanceerde technieken is er vrijwel altijd sprake van een inferieur product. In zeldzame gevallen komt het eindresultaat wel in de buurt van het origineel.

Let op!: Een licht afwijkende smaak kan voorkomen in het geval dat sigaretten in een ander land gekocht zijn. Sommige producenten kiezen voor afwijkende smaaknuances voor hun diverse markten. Dit vanwege verschillende voorkeuren in verschillende landen.
Ook een maximum teer- en/of nicotinegehalte op een bepaalde markt zullen de smaak beÔnvloeden. Zo is een normale Marlboro in Dubai te vergelijken met Marlboro Lights in Nederland wat betreft samenstelling. Iemand die erg gewend is aan Marlboro Rood in Nederland kan dus beter sigaretten uit Nederland meenemen als hij/zij naar Dubai reist.

Hoe herken je namaaksigaretten?
Niet alle mogelijke eigenschappen van namaaksigaretten kunnen hier eenvoudig eventjes uitgelegd worden. Het is ook niet altijd dat namaaksigaretten aan een van deze kenmerken voldoet. Het kan echter wel helpen om een indicatie te hebben van echtheid.
De volgende foutjes kunnen wijzen op namaak:
- Bij pakjes waar de kleur goud in verwerkt is (zoals Marlboro), is de kleur goud soms dof of vlekkerig
- Bij Marlboro rood neigt de kleur rood op de pakjes soms naar te roze of te donker. Kleurafwijkingen zijn vaak een duidelijke indicatie voor vervalsingen
- Het cellofaan op de pakjes zit veel te los of juist veel te strak
- De verlijming aan de binnenkant van de pakjes is vaak handmatig gedaan. Dat herken je doordat er scheve lijmstrepen aan de binnenkant te vinden zijn en door een onregelmatig patroon van de verlijming. Soms zitten er lijnmresten aan de buitenkant van het pakje.
- Drukfouten in de tekst. Als er Marloboro of Marboro staat in plaats van Marlboro, dan weet je 100% zeker dat het nepsigaretten zijn
- De smaak. Veelal hebben namaakpeuken een sterk afwijkende smaak en geur
- De prijs. Er is vaak een aanzienlijk prijsverschil in een land tussen namaak en echt

Waar koop je namaaksigaretten?
Er zijn geen vaste regels voor, maar de kans is groter:
- In de voormalige Sovjetstaten, AziŽ (vooral China, Vietnam, Thailand en Taiwan), Turkije en Afrika
- In het zwarte circuit (ook in Nederland!)
- In landen als Irak en Afghanistan door het niet of weinig aanwezig zijn van officiŽle distributiekanalen
Het aanwezig zijn van een accijnszegel op het pakje is geen garantie van echtheid. Er worden ook namaaksigaretten met zegels geproduceerd en verkocht.
Het feit dat sigaretten in een winkel of zelfs taxfreeshop aangeboden worden is ook geen 100% garantie van echtheid. In West-Europa is in dat geval de kans op namaak minimaal, maar buiten West-Europa is die kans al veel groter.

Met dank aan PCS International BV

Waarschuwing
Roken schaadt de gezondheid, is zeer verslavend en kan dodelijk zijn. Dit gedeelte van de site is bedoeld om informatie te verstrekken over de prijzen van sigaretten in verschillende landen over heel de wereld, zodat consumenten de prijzen onderling kunnen vergelijken. De beheerders van deze site wil op geen enkele manier aansporen tot het roken van sigaretten en moedigen het stoppen met roken aan. Informatie over sigaretten en sigarettenprijzen op deze site is niet bestemd voor minderjarigen.

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl