Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / informatie / Amerika douaneregels

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie


gerelateerde sites
:
vakantiebenodigdheden

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Douaneregels voor Amerika
Wie naar de Verenigde Staten van Amerika wil reizen moet rekening houden de douaneregels die gelden voor vertrek vanuit Nederland naar een niet-E.U. land en de douaneregels van de Verenigde Staten voor invoer van een niet V.S.-bestemming.

Sigaretten en drank invoeren in Amerika
In Amerika mag je 200 sigaretten of 50 sigaren en 1 liter alcoholhoudende drank (incl. wijn) belastingvrij invoeren. Voor alcoholische dranken geldt een minimum leeftijd van 21 jaar, dat is dezelfde leeftijd waarop het in Amerika toegestaan is alcoholische dranken te bezitten of te nuttigen. Absint mag niet ingevoerd worden.

Invoeren van andere artikelen
Het invoeren van geschenken is beperkt tot 100 dollar (dus niet euro) per persoon. Contant geld mag niet meer zijn dan 10.000 Amerikaanse dollar (of ter waarde van $ 10 K), anders moet het aangegeven worden op het Customs Declaration formulier dat je bij aankomst ingevuld in moet leveren aan de douanebeambte.
Verboden om in te voeren zijn drugs (ook softdrugs), planten, loterijkaartjes, illegale software, pornografie, zaden en wapens.
Verder zijn etenswaren zoals fruit, vlees, vleesproducten en sommige zuivelproducten zoals kaas van rauwe melk verboden in te voeren. Dergelijke producten dien je in het vliegtuig achter te laten of voor de douanecontrole weg te gooien. Veel Nederlandse kazen zoals Goudse en Edammer en Leerdammer zijn wel toegestaan mits vacum verpakt en gepasteuriseerd.

Geen humor of geduld
De ambtenaren op de Amerikaanse luchthavens hebben geen totaal geen gevoel voor humor (vooral niet als het gaat over bommen, terroristen, drugs). Grapjes over dergelijke zaken kunnen je in de problemen brengen.
Vanwege de drukte hebben de ambtenaren ook geen geduld. Zorg er daarom voor dat je alle nodige formulieren en reisdocumenten bij de hand hebt.
Indien je vragen gesteld worden, geef dan direct een duidelijk en eerlijk antwoord. In het geval dat men je bagage wil onderzoeken, verleen dan alle nodige medewerking.

Sloten op koffers
De douane en veiligheidsmensen op de Amerikaanse luchthavens moeten altijd de mogelijkheid hebben om bagage te onderzoeken. Koffers en tassen die ingecheckt worden moeten daarom niet op slot zitten of een zogenaamd TSA-erkend slot hebben. Een TSA-erkend slot voorkomt dat het slot van je koffer of tas geforceerd wordt door medewerkers van TSA (Transportation Security Administration). Voor TSA-sloten hebben zij een loper waarmee ze zonder schade bagage kunnen openen, controleren en weer sluiten.

Belastingvrij kopen
Indien je belastingvrije artikelen koopt op een Amerikaans vliegveld dan mag je die niet direct vanuit de winkel meenemen. Deze gekochte tax free goederen worden je overhandigd bij het aan boord gaan van het vliegtuig.

Naar Nederland reizen
De Nederlandse douaniers zijn erg fanatiek bij reizigers die vanuit Amerika terugreizen naar Nederland. De vaak lagere tarieven voor merkkleding, cd's en elektronica maken het voor toeristen erg aantrekkelijk om veel meer dan het toegestane mee te nemen naar Nederland zonder daar aangifte over te doen bij aankomst op de Nederlandse luchthaven. Sommige Nederlanders gaan zelfs speciaal om te shoppen een paar dagen naar bijvoorbeeld New York en komen met soms duizenden dollars aan voornamelijk merkartikelen weer terug naar huis.
De douane is niet gek en pikt er regelmatig mensen tussenuit die de grenzen van vrij in te voeren goederen soms ver overschrijden. In dat geval moet je BTW, invoerrechten en eventueel accijnzen betalen over alles wat de wettelijk bepaalde grens overschrijdt.
Voor reizigers die door de lucht komen (en dat is bij Amerika vrijwel altijd het geval) geldt een vrijstelling van 430,- per persoon. Deze vrijstelling mag niet opgeteld worden voor een groep reizigers, dus bijvoorbeeld n artikel van 800 euro voor een echtpaar wordt niet geaccepteerd.
Indien je n artikel invoert dat meer dan 430,- euro kost, moet je over het hele bedrag belastingen betalen. Bij meerdere artikelen die gezamenlijk de grens van 430,- euro overschrijden mag je alle artikelen die samen minder dan 430 euro kosten belastingvrij invoeren, over de artikelen waarmee je de grens overschrijdt moet je wel belasting betalen.
Als je bijvoorbeeld 4 artikelen gekocht hebt die omgerekend 200, 150, 100 en 35 euro gekost hebben dan kun je 200+150+35= 385 euro aan waarde vrij invoeren en moet je over het artikel dat 100 euro gekost heeft belasting betalen. Parfums zijn tegenwoordig bij deze regeling inbegrepen.

Drank en sigaretten meenemen naar Nederland
Alcoholische dranken, sigaretten, sigaren en tabak vallen buiten deze grens van 430 euro. Deze goederen kunnen door personen van 17 jaar en ouder ingevoerd worden indien er aan de volgende maximale hoeveelheden voldaan wordt:
Drank:
1 liter sterke drank of
2 liter mousserende wijn of
2 liter likeurwijn zoals sherry of port of
een proportioneel assortiment van deze producten en
4 liter niet-mousserende wijn en
16 liter bier
Tabaksproducten:
200 sigaretten (ongeacht of deze in een winkel of belastingvrij gekocht zijn)
f 250 gram rooktabak
f 100 cigarillo's
f 50 sigaren
of een proportioneel assortiment van deze producten.

Andere beperkingen bij invoer in Nederland
De invoer van de volgende artikelen is beperkt of er moeten bepaalde formaliteiten afgehandeld worden om deze artikelen in te mogen voeren:
- contant geld en waardepapieren
- huisdieren
- dierlijke producten en levensmiddelen
- planten, bloemen, fruit en groente
- namaakartikelen
- geneesmiddelen

Verboden in te voeren
De volgende artikelen mag je niet invoeren in Nederland:
- wapens (tenzij u daarvoor toestemming hebt van de Nederlandse overheid, bijvoorbeeld wapens voor de schietsport en de jacht)
- alle soorten verdovende middelen (drugs)
- ernstig bedreigde dier- en plantensoorten en artikelen die hiervan gemaakt zijn. Hier vallen ook schelpen en koraal onder.
- authentieke cultuurgoederen (kunst en antiek) zonder uitvoertoestemming van het land van uitvoer

Reisdocumenten & visum
Nederlanders mogen met een paspoort Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere passagier moet zijn eigen paspoort hebben en om zonder visum te reizen moet je je minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch aanmelden voor het Visa Waiver Program. Lees hier alles over de paspoort & visumregels van Amerika.

Disclaimer
Alle hier boven vermelde informatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit diverse bronnen. In het geval van onjuistheden of fouten zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk.

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl