Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Griekenland / Kreta / Chersonissos

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Chersonissos?
Kreta voor beginners
Chersonissos informatie
Chersonissos last minutes
Chersonissos-vakantie.nl
Chersonissos weer & klimaat
lastminutes naar Chersonissos
beste reisperiodes
goedkoop naar Chersonissos
Kreta-vakantie.nl
Kreta zonkalender
Kretapagina.nl
Kreta Startpagina
Kreta-vakantie.startpagina.nl
Kreta-accommodaties
Kreta op Griekenland.net
Chersonissos Startpagina
Chersonissos vakantie pagina
Griekenland informatie
Griekenland.startpagina.nl
Meer links

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.

Praktische informatie over Chersonissos (Hersonissos)
Chersonissos (Liménas Chersonísou) is de belangrijkste en drukste toeristische bestemming op het Griekse eiland Kreta. De plaats Chersonissos ligt in het noorden van Kreta en grenst inmiddels bijna aan de plaatsen Stalida en Malia. Naast de families en oudere stelletjes komen hier vooral jongeren om te genieten van het rijke uitgaansleven. In het centrum van Chersonissos vind je volop clubs, bars en restaurants. Ook tref je er een aantal Nederlandse bars en eetgelegenheden aan.
Verder heeft Chersonissos één van de beste stranden van Kreta. Helaas zijn de stranden in het hoogseizoen eigenlijk iets te klein en is het er al snel te druk. Wie op zoek is naar een authentieke vakantie in Griekenland kan deze drukke badplaats beter links laten liggen, tenzij je aan de rand verblijft en Chersonissos vanwege de gunstige ligging slechts als uitvalsbasis gebruikt.

Reizen naar Chersonissos Tijdens het hoogseizoen vliegen diverse Nederlandse chartermaatschappijen rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde internationale luchthaven van Heraklion. Ook zijn er een aantal lowcost airlines die vanuit diverse luchthavens goedkope vluchten naar Kreta aanbieden.
In de winter is het aanbod beperkt tot Olympic Airways, de nationale Griekse maatschappij. De vluchten gaan dan via de hoofdstad Athene.
Kreta is ook goed per boot bereikbaar. Vanuit Piraeus (bij Athene) zijn er lijndiensten naar onder andere het nabij gelegen Heraklion (Iraklio).
Aanbieders van pakketreizen en last minutes naar Chersonissos met beoordelingen van de sites en extra informatie vind je hier.

CHERSONISSOS AANBIEDINGEN
VAN
TUI

 

Vluchttijd De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Heraklion op Kreta duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit Heraklion is het ongeveer een half uurtje rijden naar Chersonissos.
Overnachten Chersonissos telt ongeveer 90 grote en kleine hotels in alle prijsklassen en ruim 100 appartementcomplexen. Erg populair zijn de hotels van de Maris-groep en het viersterren Royal Belverdere. De goedkopere hotels en appartementcomplexen willen weleens rumoerig zijn vanwege de vele jeugd die er verblijft gedurende het hoogseizoen.
Chersonissos heeft 2 campings: Caravan Camping (tel. 0030
2897022025) en Camping Hersonissos (tel. 00302897022902).

Wil je Chersonissos op een totaal andere manier beleven? Ga dan op zoek naar een van de leuke boutiquehotels op Kreta. Je vindt ze ook rond Chersonissos. Op die manier kun je de knusheid en charme van zo'n kleinschalig hotel combineren met het uitgaansleven van Chersonissos.

Reizen in Chersonissos Chersonissos is klein genoeg om alles te voet te kunnen doen. Door de drukte in de straten, het vele gemotoriseerde verkeer en het veelal ontbreken van voetpaden moet je vooral met kleine kinderen oppassen in de straten. Er is officieel een verbod 's avonds voor auto's over de boulevard, maar er is wel overlast van met name scooters die zich een weg banen door de voetgangers.

Als we zelf Kreta bezoeken huren we altijd een auto. Dit zorgt ervoor dat je buiten je vakantieplekje waar je vertoeft nog veel meer van het eiland kunt zien. Al sinds jaar en dag kiezen we voor Car Rental Crete Holidays voor onze huurauto op Kreta. Dit bedrijf wordt gerund door Nederlanders en heeft een uitstekende service en reputatie.

Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Reisseizoen & klimaat In de wintermaanden is het relatief koud en is veel in Chersonissos gesloten. Voor strandvakanties is Chersonissos van juni t/m september een ideale bestemming. Er valt dan vrijwel geen regen en het is er lekker warm. Houd er rekening mee dat in juli en augustus de temperatuur op kan lopen tot boven de 40° Celsius. Meer over het weer & klimaat van Chersonissos.
Het drukke uitgaansleven is vooral in juli en augustus, tijdens de schoolvakanties. Gedurende deze tijd zijn het vooral jongeren die Chersonissos bezoeken.

Op de Kreta zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Chersonissos.
 

Klimaattabel
Chersonissos

Maand

Gemiddelde
dagtemp.
in °C
Gemiddelde
nachttemp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 16 9 3 11 16
Februari 15 8 5 8 15
Maart 17 10 6 8 17
April 21 12 8 4 18
Mei 24 15 10 2 19
Juni 28 20 12 1 22
Juli 30 22 13 0 24
Augustus 31 23 12 0 25
September 27 19 10 2 24
Oktober 24 16 6 5 23
November 21 13 5 6 21
December 17 11 4 10 17
Geld De monetaire eenheid in Chersonissos (en heel Griekenland) is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.
Geld pinnen kan op veel verschillende plekken op Chersonissos.
Credit cards worden in vrijwel alle toeristenwinkels, hotels en restaurants geaccepteerd.
Fooien Het geven van fooien is vrij vanzelfsprekend. De volgende bedragen kunnen als richtlijn aangehouden worden:
- Horeca: wisselgeld achterlaten
- Taxi's: bedrag afronden naar boven
- Kappers: bedrag afronden naar boven
- Kruiers: € 2 tot 3 per koffer of tas
- Kamermeisjes: € 2 tot 3 per dag
- Gidsen: € 2 tot 5 per persoon
Het geven van fooien onder € 0,50 kan als beledigend ervaren worden.
Tijdsverschil Op heel Kreta (incl. Chersonissos) is het 1 uur later dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.
Feestdagen 1 januari -  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari - Epifania / Driekoningen (nationaal)
25 maart - Onafhankelijkheidsdag (nationaal)
1 mei - Dag van de Arbeid (nationaal)
20-27 mei - Herdenking Slag om Kreta 1941 & Sportfestival Chania
6 augustus - Transfiguratie van Christus
15 augustus - Panagia / Maria-Hemelvaart (nationaal)
25 augustus - Processie Heilige Titus, Heraklion
28 oktober - Ochi-dag
7-9 november - Herdenking val van klooster Arkadi 1866
25 december - Kerstmis
26 december - Tweede Kerstdag
Variabele feestdagen (nationaal):
Vastenavond (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal Op Kreta wordt Grieks gesproken. Veel geschreven uitingen zijn in het Grieks, hoewel het Latijnse schrift ook steeds vaker gebruikt wordt. In Chersonssos spreekt men meestal ook Engels. Ook Duitssprekende mensen in de toeristenbranche zijn geen uitzondering.
Gezondheid De gezondheidszorg in heel Griekenland staat op een lager niveau dan u in Nederland gewend bent. In ernstige gevallen is het raadzaam om (indien mogelijk) zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren om daar behandeld te worden.
Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Griekenland is 0030
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Griekenland is 0031
Mobiel bellen op Kreta is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houdt er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft. De dekking in Chersonissos is zeer goed.
Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart, die volop verkrijgbaar zijn.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom.
Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.
Veiligheid Chersonissos is net als heel Kreta relatief veilig. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Zoals overal kan diefstal wel voorkomen. Pas dus op met uw waardevolle spullen en bewaar deze indien mogelijk zoveel mogelijk in een kluis in uw accommodatie.
Tijdens en na het uitgaan willen er weleens kleine of grotere vechtpartijen ontstaan. De Kretenzer politie gaat hier niet zachtzinnig mee om.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Het bezit, gebruik en handelen van drugs (ook softdrugs) is op Kreta ten strengste verboden. Overtreding van de narcoticawetten op Kreta leidt niet zelden tot arrestaties en in sommige gevallen lange gevangenisstraffen.
- Ook Chersonissos kent parkeerproblemen. Het parkeren in het centrum van Chersonissos is niet zelden een ramp, zeker gedurende het hoogseizoen.
- Dames pas op voor de Griekse verleiders. Ze zijn echt niet uit op een langdurige relatie. Vind je de Griekse mannen lastig zeg dan gewoon "nee". Ze zijn niet zo opdringerig dan ze in eerste instantie lijken.
Ga voor meer "Let op"-tips naar de Kretapagina.
Tips (zien & doen) - Kreta is veel meer dan Chersonissos. Ga zeker eens buiten Chersonissos kijken.
- Voor wandelliefhebbers is het leuk om een wandeltocht naar het oude Chersonissos te maken. Via de wegwijzers "Traditional Village" bent u binnen een klein uurtje in het oorspronkelijke plaatsje Chersonissos, waar u kunt genieten van heerlijke Kretenzische spijzen tegen fatsoenlijke prijzen
- Vanuit Chersonissos zijn er volop mogelijkheden om te gaan duiken. Dit kan bijvoorbeeld bij het Creta Maris Dive Center aan het strand van hotel Creta Maris. Meer duikscholen zijn te vinden op de Kreta Startpagina
- Een van de meest populairste clubs in Chersonissos is Camelot. Deze is dagelijks open en de toegang is gratis.
- Vrijwel iedereen die in Chersonissos is geweest kent het wel: het Star Beach Water Park. Heerlijk zwemmen onder het genot van een lekker drankje en goede muziek. De entree is gratis, maar je betaalt voor een ligbed. Meer info op de site van Starbeach
- Een beetje cultuur snuiven kan in een van de twee basilieken die vrij toegankelijk zijn: Basilika Agios Nikolaos en Basilika Kastriou
- Museumpje pikken? Het volkenkundig museum Lychnostatis is zeker interessant
Bezoek voor meer tips de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Chersonissos"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Kreta

 

Wist je dat... ... Chersonissos van oorsprong een vissersdorp is
... er naast Nederlanders en Duitsers ook steeds meer Britten te vinden zijn in Chersonissos
... de meeste Nederlandse bars en eetgelegenheden vrijwel bij elkaar liggen
... Chersonissos de populairste jongerenbestemming is onder de vliegreizen
Cultuur  
Zomerzonbestemming  
Winterzonbestemming (<20 graden in de winter)
Wintersportbestemming (geen wintersport mogelijk in Chersonissos)
Uitgaan (grote concentratie van bars, clubs en terrasjes)
Winkelen (erg veel namaak merkartikelen)
Stranden (in het hoogseizoen erg druk)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur (straten zijn niet altijd berekend op veel voetgangers)
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie