Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Frankrijk / Cannes

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

meer Cannes?
klimaat & weer van Cannes
bezienswaardigheden top 10
beste reistijd Cannes zonvakantie
Cannes lastminutes & hotels
Cannes prikbord
Cannes startpagina
Cannes video's
Officiële site van Cannes
Kaart van Cannes

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina
wordt niet gesponsord

Praktische informatie over Cannes
Er zijn weinig plaatsen in Frankrijk die zo tot de verbeelding spreken als de badplaats Cannes. Centraal gelegen aan de prachtige Côte d'Azur trekt deze stad jaarlijks veel toeristen en dagjesmensen die in de omgeving verblijven. De meeste toeristen die in Cannes en Cannes-la-Bocca verblijven hebben een bovenmodaal inkomen. Tijdens de grote internationale festivals en beurzen zoals het wereldberoemde filmfestival en de televisiebeurs MIP zijn de hotels vooral bevolkt door beroemdheden, regisseurs, producenten, inkopers en journalisten. De prijzen van de hotelkamers schieten dan omhoog omdat de vraag veel groter is dan het aanbod tijdens dergelijke evenementen en de bezoekers het toch kunnen betalen.
De beurzen worden gehouden in het Palais de Festivals, dat zeer centraal langs de kuststrook van Cannes ligt en meteen het begin is van de indrukwekkende Boulevard du Croisette. Langs deze boulevard bevinden zich de indrukwekkende vijfsterrenhotels Carlton, Majestic en Martinez en ligt het strand met de nodige eetgelegenheden.
Twee andere trekpleisters zijn de jachthavens waar je de duurste jachten aantreft die jaarlijks een vermogen aan liggeld betalen. Niet voor niets zijn er steeds meer bootbezitters uitgeweken naar omliggende goedkopere havens zoals in Mandelieu la Napoule.
Wie naar Cannes komt moet rekening houden met drukte in de maanden juli en augustus. De maanden juni en september zijn rustiger maar de stad is dan nog steeds levendig genoeg. Wie met betaalbaar hotel met zwembad zoekt zal al snel terecht komen in het tegen Cannes aangelegen Cannes-la-Bocca. Hier vind je een aantal modernere hotels en appartementencomplexen met alle voorzieningen die een vakantieganger wil hebben op vakantie.

Reizen naar Cannes Wie met het vliegtuig wil reizen kan dan het beste op Nice aanvliegen. Deze luchthaven ligt op een half uurtje rijden van Cannes. Vanuit Nederland, België en Duitsland is er het gehele jaar een ruime keuze aan vliegtickets naar Nice.
Vanuit Nice naar Cannes reizen is het duurste per taxi. Reken op bedragen van rond de 70 tot 90 euro voor een enkele rit. Wie alleen reist is goedkoper uit per helikopter. Dat kost doorgaans zo'n 30-40% minder per dan taxi.
Op de luchthaven zijn diverse autoverhuurders aanwezig waar je een auto kunt huren. Vooral voor het hoogseizoen is het aan te raden om vooraf te reserveren. De reistijd per auto tussen de luchthaven van Nice en het centrum van Cannes bedraagt ongeveer een half uur.
Een andere optie is de bus. Naast de standaard buslijnen heb je ook een speciale Airport Express die je in ongeveer 40 minuten naar Cannes brengt.
Hoewel de spoorlijn praktisch langs de luchthaven komt, is er geen treinstation aanwezig. Wie per trein naar Cannes wil reizen moet te voet of per taxi naar het nabij gelegen station Nice - St. Augustin dat op ongeveer een kilometer van de luchthaven ligt.
Een andere luchthaven waar je op kunt vliegen is Marseille. Van daaruit is het nog ruim een uur reizen naar Cannes.
De afstand Nederland-
Cannes is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1200 tot 1400 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Aix en Provence via de A31, A6, A7 en A8 of Lille-Parijs-Lyon-Orange-Aix en Provence via de A1, A6, A7 en A8. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn.
Cannes is ook per trein redelijk goed bereikbaar vanuit Nederland, zeker vanwege het ruime netwerk aan hogesnelheidstreinen.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Nice of Marseille duurt ongeveer anderhalf uur.
Overnachten Cannes heeft een ruim en divers aan bod aan hotels en appartementen in alle prijsklassen. Aan een verblijf langs de boulevard hangt een relatief hoog prijskaartjes, zeker als je in het meest westelijke deel van de boulevard verblijft.
De goedkopere hotels bevinden zich vooral in de straten die wat verder in Cannes liggen en in Le Cannet (het oude Cannes). In Cannes-la-Bocca zitten de meeste appartementencomplexen (residences) en een aantal hotels van internationale ketens. De appartementen en studio's zijn gemiddeld niet aan de ruime kant. Een halve meter ruimte rondom je bed en een badkamer van 2 tot 3 vierkante meter is normaal hier.
Let op! Tijdens internationale beurzen en festivals kunnen de prijzen van hotelkamers en appartementen soms aanzienlijk hoger liggen dan normaal. Niet zelden wordt een groot deel van de kamers dan exclusief via de organisatie verhuurd. Bedragen van 300-400 euro per nacht voor een driesterrenhotel zijn dan helaas vaker regel dan uitzondering.
Wie meer van kamperen houdt kan in de directe omgeving van Cannes terecht in ruim tien campings van verschillende groottes. De meeste bevinden zich in Cannes-la-Bocca, in Mandelieu la Napoule en iets meer in het binnenland (voor)bij Le Cannet.

Een goede site over waar je moet overnachten in Cannes is 'waar overnachten in'. Zij vertellen je waar je het beste kunt overnachten in Cannes, wat de beste budgethotels zijn, welke bijzondere accommodaties je kunt boeken in Cannes en alles wat je moet weten over overnachten in Cannes.

Reizen in Cannes Als je in het centrum van Cannes verblijft is alles goed te voet te doen. Zeker in het hoogseizoen als het verkeer druk is en er vaak een tekort aan parkeerplaatsen is, ondanks de aanwezigheid van een groot aantal parkeergarages in de stad.
Wie buiten het centrum verblijft kan kiezen uit de bus of de taxi die volop te vinden zijn in de straten, maar ook telefonisch besteld kunnen worden.
Wie in Cannes-la-Bocca in de buurt van het stationnetje verblijft kan ook met de stoptrein naar het centrum reizen.
Wie een (huur)auto heeft kan goed uit de voeten. Houd echter wel rekening met grote verkeersdrukte, zeker in de spitsuren. Parkeren in Cannes is in het hoogseizoen lastig en het hele jaar door vrij duur.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Er zijn weinig steden in Europa met meer zonuren op jaarbasis dan Cannes. Gemiddeld schijnt hier zo'n drieduizend uur per jaar de zon en in de periode mei tot en met september is het over het algemeen zeer aangenaam vertoeven hier. In het hoogseizoen lopen de temperaturen vrijwel dagelijks op naar tegen of rond de dertig graden en is het ook 's avonds nog lang aangenaam op het terras of op de boot.
Vanaf oktober wordt het weer snel instabieler en neemt de kans op dagen met neerslag toe. De temperaturen zijn dan nog aangenaam maar de kans op grijze en natte dagen wordt groter. In de wintermaanden is het mild met temperaturen die zelden onder het vriespunt uitkomen, waarna het vanaf maart/april echt lekker lenteachtig wordt.

Op het klimaat van Cannes lees je uitgebreide klimaatinformatie inclusief zeer gedetailleerde klimaattabellen.

Op de Frankrijk zonkalender kun je precies per maand zien wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie naar Cannes.
 

Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 12 5 5 12 13
Februari 13 6 6 11 13
Maart 14 7 7 12 13
April 18 9 8 11 14
Mei 22 12 9 10 16
Juni 25 16 10 9 19
Juli 28 19 12 5 22
Augustus 27 20 10 6 23
September 25 16 8 8 21
Oktober 21 13 7 11 19
November 16 9 5 12 16
December 13 6 5 12 14
Geld De monetaire eenheid in Cannes (Frankrijk) is de euro (€). Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen en credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd.
Fooien Fooien geven is vrij gebruikelijk. Geef obers en taxichauffeurs een fooi van 5 tot 10%. Ook kruiers en kamermeisjes verwachten een fooi van 2 tot 3 euro per koffer of dag.
Tijdsverschil Er is geen tijdsverschil tussen Cannes (Frankrijk) en Nederland.
Feestdagen Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
8 mei - Bevrijdingsdag
14 juli - Nationale Feestdag (quatorze juliet)
1 november - Allerheiligen
11 november - Wapenstilstandsdag
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal In Cannes wordt Frans gesproken. In de meeste hotels, winkels en restaurants spreekt het personeel ook Engels.
Gezondheid De medische voorzieningen in Frankrijk zijn goed. Er zijn meerdere medische posten, apotheken en tandartspraktijken. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht in
Frankrijk is hoger dan in Nederland. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te gebruiken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Frankrijk is 0033
Het kiesnummer voor Nederland vanuit
Cannes is 0031
Mobiel bellen in
Frankrijk is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Tijdens grote beurzen kan het GSM-netwerk soms overbelast raken waardoor het niet altijd mogelijk is om te bellen of gebeld te worden.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Men gebruikt in Frankrijk dezelfde stekkers als in Nederland.
Veiligheid Hoewel de sfeer in Cannes over het algemeen goed is trekt de rijkdom en weelde van de stad ook zakkenrollers en andere individuen aan met minder goede bedoelingen. Waakzaamheid is daarom zoals altijd aan te raden, zeker in minder drukke straten.
Wie zuinig is op zijn of haar auto moet erg opletten waar er geparkeerd wordt in Cannes. Veel Fransen kijken niet zo nauw en hanteren bij parkeren het "boem-is-ho"-principe. Omdat de parkeerplaatsen in parkeergarages vaak erg krap zijn is er een redelijke kans op parkeerschades.
Ga voor het meest actuele reisadvies naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - In de bebouwde kom moet er voor de meeste parkeerplaatsen betaald worden. Parkeerwachters zijn vrij fanatiek met het uitschrijven van parkeerboetes.
-
Wie in Cannes een prostituee op wil pikken heeft een redelijke kans een travestiet mee te nemen.
- Als je geen vermogen op een terras, restaurant of bar neer wilt tellen is het raadzaam om eerst de prijslijst te bekijken. Dat kan verrassingen voorkomen.
Tips (zien & doen) - Bij een bezoek aan Cannes kan het flaneren over de boulevard en door de jachthavens niet ontbreken
- Met de veerboot kun je naar de Lerins eilanden (Îles de Lérins) die voor de kust bij Cannes liggen. Het meest in trek zijn de bewoonde eilanden Île Sainte-Marguerite en Île Saint-Honorat. De vaartijd bedraagt ongeveer een kwartiertje.
- De internationale jetset komt graag in restaurant Le Baoli in Port Pierre Canto, de tweede jachthaven van Cannes. Fashion TV is hier regelmatig te gast om hun FTV feesten te geven
- In Cannes kun je uitstekend shoppen. Gemiddeld is het aanbod van winkels hier in de hogere prijsklassen. De meeste grote merken hebben hier een eigen filiaal.
- Interessante plaatsen in de buurt zijn Nice, St. Raphael, Saint Tropez en de rijke ministaat Monaco.
- Parfumliefhebbers moeten zeker een dagje naar het in het binnenland gelegen Grasse. Hier heb je een internationaal parfummuseum.
- In Antibes vind je het Picasso museum
- Wie uit eten gaat in Cannes en niet de hoofdprijs wil betalen moet de restaurants in de zijstraten hebben. Daar betaal je alleen voor het eten en niet voor de locatie.
Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Cannes"

Top 10 bezienswaardigheden
De website www.top10bezienswaardigheden.nl biedt een overzichtelijke top 10 van de mooiste, leukste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden per land, stad, streek of eiland.
Ga naar de top 10 bezienswaardigheden van Cannes

 

Wist je dat... ... Le Cannet "klein Cannes" betekent?
... de meeste hotelkamers geluidswerende ramen hebben vanwege het drukke verkeer?
... het Hilton Hotel geen vijf maar vier sterren heeft?
Cultuur (internationaal maar toch ook weer écht Frans)
Zomerzonbestemming (ideaal weer in de zomer)
Winterzonbestemming  
Wintersportbestemming  
Uitgaan (vooral terrasjes en restaurants)
Winkelen (neem wel een dikke portemonnee mee)
Stranden  
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (redelijk duur)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie


 

 

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl