Over Landenportal.nl linkpartners adverterencopyrightdisclaimer & cookies contact 

U bent hier: Landenportal.nl / Europa / Spanje /Benidorm

Kies hierboven je bestemming
regel uw reis:
auto huren
handige sites (tip)
hotels
huisje huren
kamperen
last minutes
reisorganisaties

reis- en annuleringsverzekering
schoolvakanties
speciale reizen

stedenreizen
visum regelen
vliegtickets

wintersport
winterzon
zomervakantie

Meer Benidorm?
Benidorm tips
Klimaat & weer van Benidorm
Benidorm informatie
Benidorm startpagina

Wikipedia
Bezoek Benidorm
Benidorm plattegrond

Winterzon vakanties

Landenportal Startpagina

De allerbeste links over diverse onderwerpen vind je op de Landenportal Startpagina.
De links zijn ingedeeld per land of onderwerp, met duidelijke rubrieken per pagina.
Paginasponsor:
Deze pagina heeft nog geen sponsor.

Praktische informatie over Benidorm
Liefde of haat. Een tussenweg is er niet als je het hebt over de stad Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje. Benidorm staat symbool voor massatoerisme waardoor een ieder die daar niet van houdt vrijwel direct deze plaats wil ontvluchten. De skyline van Benidorm doet niet onder voor die van pakweg Rotterdam. Rijdend zuidwaarts op de AP-7 zie je de stad ineens opdoemen: een verzameling van hoge gebouwen die vooral bestaan uit hotels en appartementencomplexen. Opvallend is dat heel veel van die hoge torens aan de achterzijde vrijwel geheel bestaan uit beton omdat de ramen en balkons bijna allemaal zeegericht zijn. Als je ergens midden in de stad gaat staan en zeewaarts kijkt krijg je soms het gevoel dat ze een willekeurige plaats uit het voormalig Oostblok hebben opgetild en ergens aan de kust in Spanje neergekwakt hebben.
Toch heeft Benidorm iets wat elke jaar miljoenen toeristen naar de stad trekt. Waarschijnlijk is het het gevoel van samen vakantie vieren met vrijwel gegarandeerd lekker weer en eten en drinken zoals thuis. Want net als badplaatsen zoals Torremolinos, Salou en Lloret de Mar biedt ook Benidorm Hollands eten, Hollandse producten in de supermarkten en Nederlands vermaak. Die combinatie heeft in de winter ook zoveel aantrekkingskracht op senioren om te komen overwinteren. Al vanaf enkele honderden euro's per maand huur je één van de vele appartementen en als je dan ook nog eens zuinig boodschappen doet dan kun je voor een paar duizend euro de hele Hollandse winter ontlopen.
Doordat ver vliegen relatief goedkoper geworden is, heeft Benidorm de laatste jaren wel wat ingeboet als winterzonbestemming. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden te  vliegen waar het leven in veel gevallen nog iets goedkoper is dan in Benidorm. Dat is vooral te merken in de prijzen voor alcohol, sigaretten en benzine. Daarom is het aandeel van Nederlandse toeristen in de afgelopen twintig jaar redelijk afgenomen en lijkt het erop dat er verhoudingsgewijs steeds meer Spaanse pensionadas in en rondom Benidorm vertoeven.

Reizen naar Benidorm Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante (50 kilometer ten zuiden van Benidorm) of Valencia (140 kilometer noordwaards). Vluchten vinden plaats vanuit Amsterdam als Rotterdam (Alicante).
De afstand Nederland-Benidorm is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1900 tot 2200 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn.
Vluchttijd Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Alicante of Valencia duurt ongeveer 2 uur.
Overnachten Benidorm heeft op Parijs en Londen na het grootste aantal hotelbedden van Europa. Er is daarom een groot aanbod van hotelkamers en appartementen in diverse prijsklassen. Direct aan de kust vind je over het algemeen de wat verouderde hotels die al tientallen jaren in Benidorm staan. Slechts enkelen hebben in de tussentijd een renovatie ondergaan. De mooiere en modernere hotels vind je over het algemeen wat verder van het centrum en/of strand vandaan. Voordeel is dat die hotels ook minder overlast kennen vanwege aanwezige winkeltjes, horeca en drukke straten.
In en rondom Benidorm vind je ook voldoende hotels, die vrijwel allemaal 365 dagen per jaar geopend zijn. Vooraf reserveren is aanbevolen als je verzekerd wilt zijn van een staanplaats.
Reizen in Benidorm In Benidorm kun je het meeste te voet of met het openbaar vervoer doen. Als je ook nog iets van de prachtige omgeving wilt zien is een huurauto aan te bevelen.
Taxi's zijn er volop te vinden in Benidorm en zijn vrij betaalbaar.
Douane & documenten Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.
Reisseizoen & klimaat Benidorm ligt aan de Costa Blanca dat één van de meest aangename klimaten van Europa kent. Ruim 300 dagen zon per jaar, lange zomers en milde winters maken Benidorm het hele jaar aantrekkelijk voor toeristen. In de maanden juni, juli en augustus is er vrijwel geen neerslag, maar ook in de rest van het jaar is het relatief droog. Benidorm is zelfs de droogste strandstreek van Europa. Vaak wordt slecht weer tegengehouden door de bergen die rondom de stad liggen. In en rondom Benidorm is het daarom vaak veel beter weer dan enkele kilometers landinwaarts.
Meer informatie: het weer & klimaat van Benidorm
Klimaattabel
 

Maand

Gemiddelde
max. temp.
in °C
Gemiddelde
min. temp.
in °C
Zonuren
per dag
Dagen neerslag per maand Temp. zeewater
in °C
Januari 17 8 6 5 15
Februari 18 8 7 4 15
Maart 20 9 7 5 16
April 22 12 9 4 18
Mei 25 14 10 4 20
Juni 29 17 11 2 22
Juli 31 21 12 1 23
Augustus 32 22 11 1 24
September 29 21 10 2 23
Oktober 26 17 7 3 21
November 21 12 6 4 19
December 18 9 6 5 17
Geld De monetaire eenheid in Benidorm (Spanje) is de euro (€). Geld uit de muur halen kan op veel plekken en de gangbare creditcards worden op veel plekken geaccepteerd.
Fooien Fooien geven is vrij gebruikelijk. Geef obers en taxichauffeurs een fooi van 5 tot 10%.
Tijdsverschil Er is geen tijdsverschil tussen Benidorm (Spanje) en Nederland.
Feestdagen Naast de nationale feestdagen kent ook Benidorm meerdere religieuze feesten waarbij er flink uitgepakt wordt.
Nationale feestdagen:
1 januari -  Nieuwjaarsdag
6 januari - Driekoningen
1 mei - Dag van de Arbeid
1 november - Allerheiligen
25 december - Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)
Taal In Benidorm wordt Spaans gesproken. In veel winkels en restaurants spreekt het personeel ook Engels en soms ook andere talen zoals Duits, Frans of Nederlands.
Gezondheid De medische voorzieningen in Benidorm zijn goed. Er zijn meerdere medische posten, apotheken en tandartspraktijken. Het afsluiten van een reisverzekering is aan te raden om bepaalde medische kosten en terugreizen naar huis vergoed te krijgen.
De zonkracht in Spanje is aanzienlijk hoger dan in Nederland. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te gebruiken in plaats van leidingwater.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het
Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Telefoon & GSM Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Benidorm is 0031
Mobiel bellen in Spanje is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn.
Elektriciteit Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom. Men gebruikt in Spanje dezelfde stekkers als in Nederland.
Veiligheid Veel toeristen betekent in dit geval veel potentiële slachtoffers van kleine criminaliteit. Zakkenrollers, balletje-balletje en inbraken in hotelkamers komen in Benidorm in vergelijking tot andere Spaanse kustplaatsen veel voor. Je ziet de sfeer 's avonds rond etenstijd al veranderen op de boulevard. De strandgangers maken plaats voor gespuis dat er op uit is om te profiteren van de toeristen. Wees daarom altijd oplettend en loop door als je aangesproken wordt op straat om iets te kopen, balletje-balletje te spelen of ene gratis kraslot te ontvangen.
Actueel reisadvies? Bekijk het reisadvies voor Spanje of bezoek de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Let op! - Spaanse automobilisten houden niet zoveel rekening met voetgangers dan dat we gewend zijn. Ga er bij een zebrapad daarom niet automatisch vanuit dat je voorrang hebt.
- Longpatiënten kunnen Benidorm in de zomer beter mijden. Warmte in combinatie met veel uitlaatgassen zorgen voor een slechte luchtkwaliteit in de warmste maanden
- De stranden van Benidorm zijn erg druk overdag. Pas daarom op met het onbeheerd laten van je spullen op het strand. Digitale fotocamera's, mobiele telefoons en mp3-spelers zijn erg populair, ook bij dieven.
Tips (zien & doen) - Mundomar en Aquamundo liggen aan de noordzijde van de stad. Mundomar is een soort dolfinarium met een geweldig uitzicht op de stad en een leuke dolfijnenshow. Aquamundo is een zwembadparadijs / waterpark dat er naast ligt
- Terra Mitica ligt net buiten Benidorm en is volgens de gidsen één van de grootste themaparken van Spanje.
- Terra Natura is een mooi opgezette dierentuin die bij Terra Mitica in Benidorm ligt. In vergelijking met bijvoorbeeld Blijdorp in Rotterdam is biedt deze dierentuin minder dieren en is de entreeprijs hoger.
- Het derde park bij Terra Narura en Terra Mitica is Aqua Natura, een waterpark waar je in combinatie met een entreeticket voor Terra Natura goedkoper binnenkomt. Na een warm bezoek aan de dierentuin kun je hier heerlijk afkoelen in het zwembad.
- Het dorp Villajoyosa (
La Vila Joiosa) is een zeker een bezoekje waard. Wandel door de schilderachtige straatjes en bezoek de chocoladefabriek Valor S.A. die naast een shop met heerlijke chocoladespecialiteiten ook een klein museum herbergt. Een vriendelijke dame leidt u door het museum en de oudste chocoladefabriek van Spanje
- Voor bingoliefhebbers zijn er meerdere bingopaleizen waar men zich iedere avond uit kan leven op het bingospel
- Uiteraard mag ook in hier het toeristische treintje niet ontbreken. Het lijkt misschien een beetje lullig, maar het is wel een ideale manier om de stad te verkennen
- Als je een auto huurt en het binnenland of omliggende kustplaatsen verkent dan kom je in een heel andere wereld terecht. Op die manier leer je het echte Spanje een beetje kennen.

Meer tips? Bezoek de sites die in de linkerkolom staan onder "Meer Benidorm"
Wist je dat... ... Benidorm het hoogste aantal wolkenkrabbers ter wereld kent in verhouding tot het aantal inwoners
... van dagblad De Telegraaf dagelijks de nieuwste editie van die dag te koop is
... je in Benidorm een paar Nederlandse cafés en restaurants aantreft
... de stad officieel minder dan 100.000 inwoners heeft en dat het aantal bewoners inclusief toeristen in het hoogseizoen op kan lopen tot boven de 500.000 (een half miljoen!)
Cultuur (veel toerisme, maar weinig cultuur)
Zomerzonbestemming (warm, zonnig en droog)
Winterzonbestemming (milde winters met vrij weinig neerslag)
Wintersportbestemming  
Uitgaan (heel veel horeca)
Winkelen (eenzijdig: vooral goedkope zooi)
Stranden (groot en breed)
Kindvriendelijkheid  
Veiligheid  
Infrastructuur  
Prijspeil (iets goedkoper dan Nederland)
  Het aantal sterren kan variëren van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren heel positief is en 0 sterren negatief. Het gaat om een indicatie voor het gemiddelde van de betreffende bestemming. Eventuele opmerkingen staan erachter vermeld.

Gegevens onjuist of onvolledig? Geef het door via e-mail.

Op deze pagina...
Reizen naar...
Vluchttijd
Overnachten
Reizen in...
Douane & documenten
Reisseizoen & klimaat
Klimaattabel
Geld
Fooien
Tijdsverschil
Feestdagen
Taal
Gezondheid
Telefoon & GSM
Elektriciteit
Veiligheid
Let op!
Tips (zien & doen)
Wist je dat...
Diverse informatie

 

 

Ga naar de beginpagina van Landenportal.nl